“It’s not natural”

 Her for nylig så jeg den tjekkiske storfilm Dark Blue World. Selv om den faktisk er fra 2001, så må jeg med skam bekende, at den var spritny for mig. Det var en rigtig dejlig film, så den ville jeg gerne vide mere om og slog den derfor op på nettet.

Jeg skal ikke trætte med et længere referat af Dark Blue World som sådan, men vil henvise interesserede til wikipedias udmærkede opslag om den. Her kan man bl.a. læse, at denne smukke film kun indspillede knap 260,000 dollars i USA. Et uforskammet og umiddelbart uforståeligt lavt beløb, hvis man da ikke lige vidste hvad amerikansk film og TV selv primært står for…

I en af de smukkeste scener i Dark Blue World har den tjekkoslovakiske RAF-pilot Karel forelsket sig til op over begge ører i den ældre Susan, en smuk britisk kvinde, hvis mand længe har været meldt savnet. Efter at have tilbragt en enkelt nat med Karel, møder en kølig Susan hans bedste ven, den lidt ældre pilot Franta . Mens en flok børn henrykt leger med Karel i Susans smukke have, udspiller der sig følgende replikskifte mellem hende og Franta:

Franta: He’s a good man. You can trust him.
Susan: I don’t know… I don’t know what I’m doing these days.
Franta: It’s natural. The war…
Susan: It’s not natural. I’m married.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Film. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s