Den nye verdensorden

I går (på en højhellig søndag) læste jeg, at homofile igen vil promovere deres såkaldte livsstil med en “bøsseparade”, denne gang i Albaniens hovedstad Tirana. Meget tyder dog på, at de ikke er velkomne:

“En sådan offentlig demonstration er et misbrug af frihed og menneskerettigheder og er en fare for moral og traditioner i den albanske familie,” siger den muslimske talsmand Agron Hoxha til lokale medier.
Den katolske kirke er heller ikke begejstret. Talsmand Gjergj Meta siger, at “homoseksualitet er i strid med den naturlige orden og samfundsmoral”…
Royalistpartiet er med i regeringskoalitionen i Tirana, og partiet er også modstander af bøsseparaden, der bliver den første af sin slags i Albanien. “Homoseksualitet er en seksuel afvigelse, en fejl, en ulykke eller en forbandelse, der ikke kan tolereres,” siger partiet i en erklæring.

Det fremgår også, at Albanien i 2010 vedtog en lov, der forbyder “diskrimination på basis af seksuel orientering.” Den slags love kan jo godt undre, hvis albanerne samtidig ønsker høj samfundsmoral og naturlig orden.

Jeg kender ikke meget til albanske forhold. Men mon ikke den nye lov hænger sammen med, at Albanien i 2009 søgte om optagelse i EU? Og det er den slags love, som ansøgerlande skal vedtage som betingelse for, at deres magthavere kan komme med i dansen om guldkalven?

Man kan selvfølgelig spørge sig selv om, hvorfor den slags dybest set mærkelige, og i hvert fald gudsbespottelige, love er så vigtige for EU’s ansigtsløse magteliten. Det har jeg ikke sådan lige nogen større forkromet forklaring på. Men jeg tror det hænger sammen med, at homofili altid har været et udpræget overklassefænomen. Og at overklassen sådan set bare bruger deres (penge)magt til at skabe de bedst mulige vilkår for sig selv.

***

 Illustration: Scene fra Cecil B. DeMilles mesterværk De Ti Bud.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i homofili. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s