Russisk gambit

Det russiske udenrigsministeriums kommissær for menneskerettigheder, Konstantin Dolgov, langede i går via nyhedsbureauet Interfax ud efter de danske myndigheder, fordi de ikke forbød EDL’s demonstration i lørdags i Århus:

Such official support for extremist gatherings and connivance at racist and neo-Nazi tendencies serve to fuel the growth of intolerance in society and boost what already are noticeable radical sentiments in Europe.

Selv om der mildest talt ikke har været tale om “officiel støtte” i Danmark til EDL’s grundlovssikrede ret til at forsamle sig, så blev nyhedstelegrammet fra Interfax ukritisk kolporteret videre af Ritzaus Bureau til dansk presse, hvor det blev optrykt af en lang række aviser.

Konstantin Dolgovs udtalelse har vakt harme på f.eks. Uriasposten, hvor flere læsere lufter anti-russiske holdninger. Jeg mener dog, man skal spise brød til.

For mig at se er Rusland blevet dødtræt af USAs og EUs evindelige indblanding i landets indre anliggender. Nu forsøger man med det nyoprettede kommissariat for “human rights, democracy and rule of law” at føre (propaganda)krigen over i fjendens lejr.

Mere præcist så vender den russiske menneskerettighedskommisær sig imod den neokonservative idé om at eksportere demokrati til andre lande. I stedet vil man holde øje med, at f.eks. USA og FNs krigstribunal lever op til de krav, som man pålægger andre.

Jeg tror, at russernes hensigt på den lange bane er, at få magthaverne i Vesten til at mærke, at en rigoristisk fortolkning af gammelt tankegods fra Oplysningstiden står i vejen, når mørke kræfter skal holdes nede i vor stadig mere ustabile verden.

(Guantanamo, januar 2012)

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

3 svar til Russisk gambit

 1. Lars H siger:

  I Ritzauhistorien får man nærmest det indtryk, at urolighederne i Århus skyldes “nynazister”. Det er jo helt grotesk og manipuleret. For dem, som bare har fulgt nogenlunde med i hvad som skete beviser dette, at man overhovedet ikke kan stole på Ritzau.

  Jeg er helt enig, der er ingen grund til russerhad.

 2. Rolf Steincke siger:

  “Jeg tror, at russernes hensigt på den lange bane er, at få magthaverne i Vesten til at mærke, at en rigoristisk fortolkning af gammelt tankegods fra Oplysningstiden
  står i vejen, når mørke kræfter skal holdes nede i vor stadig mere ustabile verden.”

  Okay, men hvorfor tager Rusland så altid parti for muslimerne imod de vantro?

  Hvis Rusland ønskede at genere vesten, og det kan der være gode grunde til burde lederne snarere støtte counterjihad-bevægelsen i vesten.

  • Martin Kasler siger:

   Jeg tror det handler om, at Rusland opfatter den såkaldte countet-jihad bevægelse i Vesten som aldeles magtesløs overfor magthaverne i USA og EU. Begyndte man derfor at støtte og opmuntre denne bevægelse, så ville man ikke opnå meget andet end at MSM oppiskede Vestens pøbel til russer-had.

   Vores ansigtsløse magthavere er derimod anderledes sårbare overfor en kritik, der fremsættes indenfor deres egen ideologiske diskurs, hvis du forstår hvad jeg mener. Det er i hvert fald sådan jeg trot, at russerne tænker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s