Træt i Bredgade (Kirkechikane i Øst og Vest)

I februar måned trængte medlemmer af det russiske, kvindelige shockrock-orkester Pussy Riot ind i Frelseren Kristi Katedralen i Moskva og afspillede “an obscenity-strewn song” imod Ruslands præsident Vladimir Putin.

Selv om gruppens medlemmer altid optræder anonymt og maskerede, så lykkedes det hurtigt politiet af pågribe Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova. Senere pågreb man også Yekaterina Samutsevich, mens to andre medskyldige stadig er på fri fod.

De tre kvinder er tiltalt for hooliganisme og risikerer op til syv års fængsel. Behøver jeg næsten at fortælle, at Amnesty International har udråbt dem til “samvittighedsfanger”…

De anholdte blev i går torsdag fremstillet for retten i Moskva, der forlængede deres varetægtsfængsling frem til den 24. juni. Kun omkring 150 subkulturelle typer, hvoraf 30 blev anholdt, var mødt op for at støtte Amnesty Internationals nye martyrer.

Herhjemme havde det yderste venstre også lagt store planer for torsdagen. Således skrev den voldsdømte Rune Eltard-Sørensen på hjemmesiden Modkraft bl.a.:

I Danmark har den queer-feministiske scenekunst gruppe Who’s the Vampire indkaldt til en demonstration foran Skt. Aleksander Nevskij Kirke i København.

Her vil de danske feminister lade en professionel skuespiller genopføre Pussy Riots happening i Frelseren Kristus Katedralen i Moskva og holde en tale omkring sagen.

Vi ønsker at udtrykke vores støtte til de russiske aktivister, som er blevet uretmæssigt fængslet. Deres retssikkerhed er truet, og vi mener, at det er nødvendigt at solidarisere sig med andre feminister, fortæller en anonym talsperson for Who’s The Wampire.

En forbipasserende tog et par billeder af “solidariseringen” i Bredgade i København:

Den “professionelle skuespiller” forsøger sig for en kort stund med energiske spjæt…

… men bliver hurtigt træt og vælger den nemme løsning.

Ifølge øjenvidnet var der mødt 5-6 yngre kvinder (inklusive benspjætteren) frem for at støtte kirkekrænkerne i Moskva. Ingen blev så vidt vides anholdt 🙂

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s