Modige ord (alkohol og hash)

I går efterlyste etnologen Karen Lisa Salamon i det venstreorienterede organ Information en strammere alkoholpolitik i Danmark. Hun kunne bl.a. fortælle:

Hver dansker over 14 år drikker årligt 11-12 liter ren spiritus, svarende til cirka tre flasker vodka om måneden, og kombinerer den nord-skandinaviske beruselses-drikkekultur med sydeuropæisk hyppig-drikkekultur. Danskerne drikker altså både meget, ofte og intenst – og for at blive fulde.

Trods et lille fald i forbruget er danske unge stadig europamestre i druk. Omkring hver syvende pige mellem 16 og 20 år har fortrudt fulde-sex, og cirka hver sjette dreng har været i fuldemandsslagsmål, mens hver tiende dreng på grund af druk har været på skadestuen eller hospitalet. 15-årige danske drenge er fulde tre gange så hyppigt som jævnaldrende franskmænd og italienere. Og hvis man som ung har et stort forbrug af alkohol, så har man det som regel også som ældre. 3.000 danskere dør hvert år af direkte alkoholrelaterede sygdomme, som for eksempel skrumpelever.

Jeg kan kun rose Karen Lisa Salamon for hendes modige indlæg. Men desværre blæser nutidens vinde nok i den helt stik modsatte retning af, hvad der er godt og sundt. I 2009 kunne man f.eks. læse, at  “over halvdelen af danskerne vil legalisere hash.” Mange mennesker ved vist ganske simpelt ikke, hvad der er bedst for dem selv.

***

Dette indlæg blev udgivet i Familien. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s