“tag du bare noget mere” (onde, onde Joachim)

Mens Næstved kommune afslører socialt bedrageri for 11 millioner skattekroner, brokker det tidligere bysbarn Kristian Madsen sig i Politiken over, hvad han kalder Joachim B. Olsens “kombination af bramfri indignation uden skyggen af empati”.

Kristian Madsen er tidligere DSU-formand og har været taleskriver for ‘Gucci’ Helle Thorning-Schmidt, så det er for mig sådan set ganske forståeligt at han raser mod den tidligere OL-bronzemedealjevinder for et “dybt, dybt usympatisk og snæversynet angreb på selve velfærdens bærende logik”, når Olsen til en magelig arbejdsløs teletekniker har sagt:

Nu er det bare sådan, at du er på overførselsindkomst, og du lever af andre folks penge. Og derfor kan du ikke tillade dig at være kræsen. Så kan du ikke tillade dig at sige, at du ikke vil flytte derhen, hvor der er job, hvis du vil arbejde inden for dit felt. Det er simpelthen en slap holdning.

Under en indkøbstur i vores lokale supermarked så jeg en gang en af disse indpakkede indvandrerkvinder i færd med at fylde sin kæmpestore indkøbsvogn op. Hun stoppede op og stod ligesom ubeslutsom og kiggede på de mange varer på hylderne. En yngre, dansk håndværker passerede hende og og sagde noget i retning af, ‘tag du bare noget mere. Jeg tager bare noget mere overarbejde’. Ironien drev ned ad væggene..

***

Dette indlæg blev udgivet i Kulturmarxisme, Socialisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s