Ekstremist om ekstremister (Chris Holmsted Larsen)

Uriasposten uddeler historiker Kim Møller velplacerede øretæver til en såkaldt rapport, som ph.d.-studerende Chris Holmsted Larsen fra RUC har skrevet på vegne af Christiansborg.

Den fine, ministerielle rapport hedder Politisk ekstremisme i Danmark og det er langt fra sikkert, at jeg selv gider læse den. Som jeg ved anden lejlighed har nævnt, så dokumenterer en dom fra Københavns Byret, at Chris Holmsted Larsen tidligere har talt usandt om indvandrings- og venstrefløjskritikere. Og intet tyder på, at han er blevet mere vederhæftig siden da. Kim Møller skriver bl.a.:

Hvor [Chris Holmsted Larsen] i forhold til venstreekstremismen anvender en tragt-model, der gør venstreekstremisme til udtryk for isoleret og diffus samfundskritik, så anvendes der ‘en omvendt tragt’ i forhold til højreekstremismen – her er alle, inklusiv demokratiske højrenationale, udemokratiske per definition. Når han skriver om højrefløjen, minder den omvendte tragt lidt for meget om brugen af en megafon til en venstreradikal moddemo.

Chris Holmsted Larsen er ikke kun uvederhæftig, men også voldsberedt. Således kan historikeren Adam Wagner fortælle:

Denne “ekspert”, der her advarer mod “politisk vold”, har jeg mødt engang. Det var til en julefrokost på Historisk Institut i København. Jeg sad og talte med en holdkammerat, men så kom denne “ekspert” pludselig hen til mig, bukkede sig ned og stak sit hoved helt hen til mit og sagde, at den eneste grund til, at han ikke gav mig tæsk, var, at så ville han blive ekskluderet fra universitetet. Derefter placerede han en stor spytklat lige foran mine fødder. Måske derfor han er ekspert udi tankegangen bag politisk vold?

Adam Wagner er ikke den eneste, som Chris Holmsted Larsen på dén måde har passet op på Københavns Universitet. Jeg har oplevet præcis det samme, da han sammen med andre redskins en aften stillede sig truende op for at slås. Jeg slap ved den lejlighed uden skrammer, men blev senere slået ned udenfor universitetet af Antifascistisk Aktion.

Kammerater!  Kulakopstandene i fem distrikter skal skånselsløst undertrykkes. Det kræver hele revolutionens interesse, for nu skal “den sidste afgørende kamp” med kulakkerne kæmpes. Det er nødvendigt at statuere et eksempel.

1) Hæng (ubetinget hæng, så folket kan se det) ikke færre end 100 kendte kulakker, rigmænd og blodsugere.
2) Offentliggør deres navne.
3) Fratag dem alt korn
4) Udpeg gidsler – i overensstemmelse med gårsdagens telegram.

Gør det sådan, at folk kan se det på 100 versts afstand, så folk skælver, forstår og råber: De hænger og vil hænge blodsuger-kulakkerne.

Sådan beordrede Lenin i august 1918 sine kommunister til massemord. Gæt, hvem der stadig dyrker hans ånd…

***

Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, Den røde terror, Kulturmarxisme og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Ekstremist om ekstremister (Chris Holmsted Larsen)

  1. Morten B. siger:

    “Inden for sovjetiske rammer er det […] naturligt at hente inspiration hos Lenin under demokratiseringsprocessen.”
    Gert Petersen, Politiken 23. august 1988

  2. Pingback: Genial satire: Mugabe udnævnt til WHO’s goodwill-ambassadør | Uetisk Råd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s