C. & C. (Livingstone på kinesisk)

I sit klassiske essay Was dDmocracy Just a Moment? skrev Robert Kaplan:

[O]ur often moralistic attempts to impose Western parliamentary systems on other countries are not dissimilar to the attempts of nineteenth-century Western colonialists—many of whom were equally idealistic—to replace well-functioning chieftaincy and tribal patronage systems with foreign administrative practices.

Her snart tyve år senere er Vesten, ifølge det venstreorienterede dagblad Information, ved at tabe det ældgamle kapløb om Afrika til Kina. En ekspert udtaler til avisen:

Men europæerne ser tydeligvis Kina som en trussel for deres interesser i Afrika – materielt, naturligvis, men også når det gælder værdier. Helt specifikt er de utilfredse med det kinesiske standpunkt om ikke-indblanding i forhold til regeringsførelse og menneskerettigheder.

En anden ekspert gør opmærksom på, at denne respektfulde indstilling til andre racers kultur har gjort kineserne populære i Afrika:

Kineserne er langt mindre hykleriske end europærerne og amerikanerne. Afrikanerne ved jo godt, at alle sætter deres egne interesser højest. Og så værdsætter de at blive anerkendt som et marked og en økonomisk partner frem for at blive set som det evige offer.

I den forbindelse er det for mig også interessant, at Afrika i en nær fremtid meget vel kan blive kristendommens sværpunkt. Ikke overfortolket, humanistisk pseudo-præk som katolicisme og protestantisme har udartet sig til, men Bibel-tro, Gudsfrygtig kristendom med sjælens frelse som kirkens og menighedens eneste og sande mål.

Den berømte læge og missionær David Livingstone drømte om “C. & C.” – Christianity and Commerce – som vejen til frelse for Afrikas sorte hedninge. Jeg tør ikke sige, om der er sammenhæng mellem Kinas massive, fordomsfri investeringer i Afria, og så kristendommens sejrsgang på det sorte kontinent. Men skulle Afrika blive et velstående, kristent kontinent har vi i hvert fald endnu et bolværk mod den ateisme, der spredes fra Babelstårnet FN.

***

(Læs også Informations artikel Eksperter: God regeringsførelse giver ikke udvikling.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kulturmarxisme. Bogmærk permalinket.

3 svar til C. & C. (Livingstone på kinesisk)

 1. Viking siger:

  Så må vi håbe at afrikanere i vesten frivilligt vil rejse hjem eller til Kina.
  Om Kina.
  http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/

 2. Mads siger:

  Samtidig stormer kristendommen også frem i Kina. Det siges, at kristendommen nærmer sig 100 millioner tilhængere i landet.

  • Martin Kasler siger:

   Et dejligt budskab, du dér kommer med. Jeg kan endog se, at nogle faktisk spår, at om føje tid vil der i Riget i Midten være 400 mio. kristne!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s