Processen mod Josué Estébanez: Introduktion

For et stykket tid siden faldt jeg på Youtube over et nyhedsindslag fra spansk TV, der fortalte, at den 19. oktober 2009 blev en ”Neo Nazi Militar” idømt 26 års fængsel for drab på en vis Carlos Palomino:

Mere præcist, viste det sig, var den 25-årige basker Josué Estébanez blevet idømt nitten års fængsel for knivdrab på den 16-årige Carlos Palomino. Estébanez blev dømt yderligere syv års fængsel for mordforsøg på en 19-årig mand, der stadig kun er kendt som Alejandro Jonatan M.

Dommen over Josué Estébanez blev i maj 2010 stadfæstet af den spanske højesteret.

De blodige begivenheder fandt sted i Madrids metro tilbage i 2007, hvor stort set hele forløbet på opfanget af overvågningskameraer. Optagelserne er flere gange blevet vist på spansk TV og har gennem længere tid ligget offentligt tilgængelig på Youtube:

Jeg fattede interesse for sagen fordi jeg mente, at optagelserne på Youtube umiddelbart ikke synes at stemme overens med den hårde straf over gerningsmanden. For mig at se viste billederne nemlig klart et menneske, der i selvforsvar retter et præventivt angreb mod en truende flok, der bevidst afskærer ham enhver mulighed for flugt.

Samtidig stod det mig hurtigt klart, at der var tale om en eller anden form for tilfældigt sammenstød i Madrids metro mellem en enlig højreradikal og en større gruppe organiserede antifascister. Antifascisme er som bekendt organiseret vold og hvad der kunne være sket med Josué Estébanez, hvis han ikke omgående havde sat sig til modværge, fremgår af videoer, som Madrids antifascister selv lægger ud på Youtube:

I min næste artikel om processen mod Josué Estébanez vil jeg nøje gennemgå sagens juridiske aspekter og dermed vise, hvorfor den unge basker efter min opfattelse blev offer for i en antifascistisk skueproces. Et justitsmord, der ville have vakt international forargelse hvis det var blevet begået mod en marxist, en muslim, en homofil eller andre, hvis særrettigheder beskyttes af staten, medierne og et stadigt mere om sig gribende NGO-vælde.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme. Bogmærk permalinket.

2 svar til Processen mod Josué Estébanez: Introduktion

 1. Viking siger:

  God artikel.
  26 års fængsel for at forsvare sig selv mod en stor flok, det er jo sindsygt!

  “Et justitsmord, der ville have vakt international forargelse hvis det var blevet begået mod en marxist, en muslim, en homofil eller andre, hvis særrettigheder beskyttes af staten, medierne og et stadigt mere om sig gribende NGO-vælde.”

  Ja, det er typisk.
  Trayvon Martin Real Racism and the ZioMedia:

 2. Viking siger:

  Det skulle være denne video

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s