Gamle og nye terrorister (Processen mod Josué Estébanez, 4. del)

Mens beviserne mod afdøde Carlos Palomino for hooliganisme, bandevirksomhed og antifascisme er både mange og håndfaste, så bliver der i retten aldrig fremlagt beviser mod drabsmanden Josué Estébanez for lignende ekstremisme.

Coordinadora Antifascista griber derfor til regulært bedrageri. Op til retssagen mod Josué forsyner man pressen med et påstået portrætfoto af ham, der skal være hentet fra en hjemmeside til støtte den unge basker. Antifascisterne hævder, at Josué’s støtter listigt har printet ”Josué Libertad” henover billedet for at skjule, at han ’heiler’:

Coordinadora Antifascista hævder at være i besiddelse af det originale foto, der skal vise Josué blandt andre ’heilende’ skin neonazis:

Dele af spansk presse æder historien råt. Men der var som sagt tale om antifascistisk bedrag. Billedet er fra 1999 og lå i mange år på en obskur og nu nedlagt hjemmeside. Det forestiller i virkeligheden en gruppe bulgarske hooligans fra boldklubben Sofia Lokomotiv:

Gamle og nye terrorister
I retten angribes Josué Estébanez fra to sider. Dels fra den offentlige anklagemyndighed, som vi kender det fra dansk retspleje. Men på vegne af Carlos Palominos mor fører organisationen Movimiento contra la intolerancia sideløbende en privat straffesag mod Josué.

Movimiento contra la Intolerancia drives af en vis Esteban Ibarra:

Ibarra beklæder stillingen som formand. Generalsekretæren er hans hustru. Begge er tidligere fremtrædende medlemmer af den antifascistiske terrorgruppe Frente Revolucionario Antifascista y Patriótico (FRAP), der i 1975 myrdede fire mennesker.

Mens Ibarra og frue altså har fundet sig en mere eller mindre tilforladelig facade, så holder andre gamle FRAP-terrorister inspirerende foredrag for ”la nueva generación” (‘den nye generation’) – nemlig Coordinadora Antifascista, der så sent som marts 2011 udtrykker officiel støtte til en anden antifascistisk terrorgruppe, Grupos de Resistencia Antifascista Primero de Octubre (GRAPO), der har 84 mord på samvittigheden.

Esteban Ibarras Movimiento contra la Intolerancia er vigtig aktør i EU’s omfattende RAXEN-program, der overvåger og undertrykker venstrefløjs- og indvandringskritikere. Og det var netop Ibarras organisation, der i november 2007 stod bag demonstrationen mod partiet Democracia Nacional, der førte til de voldsomme begivenheder på metrostationen Legazpi.

Jurist og redskin
Som privat anklager hyrer den gamle FRAP-terrorist Esteban Ibarra en yngre advokat, der er begyndt at gøre sit navn gældende som sagfører for redskins, antifa-hooligans og andre antifascister, Erlantz Ibarrondo:

Regningen for redskin-advokaten betales af Coordinadora Antifascista – hævder man. Erlantz Ibarrondo er nemlig selv medlem af den voldelige organisation: To måneder før retssagen mod Josué starter i september 2009 bliver det afsløret, at otte medlemmer af Coordinadora Antifascista stiller op som kandidater for en spritny liste, Iniciativa Internacionalista.

Sagen vækker opsigt fordi spanske terroreksperter vurderer, at listen er et skalkeskjul for terrororganisationen Batasuna-ETA, der som tidligere nævnt har myrdet flere end 800 mennesker alene i Spanienen.

Blandt de otte terror-kandidater fra Coordinadora Antifascista er Erlantz Ibarrondo. Det kommer senere frem, at han på en lukket facebook-gruppe også optræder i fuldt redskin-antræk, flankeret af en truende muskelhund:

***

(Fortsættes…)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s