Guds mand på jord

Ifølge en kommentar af teolog Iben Thranholm i Kristeligt Dagblad, så er Ruslands præsident Vladimir Putin en “ny kristen verdensleder”. Thranholm skriver bl.a.:

VESTLIGE MEDIER gør meget ud af at udstille Putin som en kold tyran. Det interessante er imidlertid, at Putin ikke er nogen stor politisk trussel, men snarere en åndelig og værdimæssig.

Hvad Vesten frygter, er ikke atomvåben som under den kolde krig, men en åndelig fornyelse. Det er de kristne værdier, Vesten reagerer så aggressivt imod.

Verden befinder sig i dag mere i en åndelig kamp end i en politisk, og Vesten udgør den anti-kristelige front. Den arbejder systematisk på at nedbryde alle kristne værdier gennem blandt andet aktiv dødshjælp, abort og kirkelig vielse af homoseksuelle, hvorimod østblokken er i gang med at opbygge et kristent samfund.

Spændingen mellem øst og vest findes stadig, men i dag handler den om kristendommens plads i verden og ikke om politik.

In Hoc Signo Vinces.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Iben Thranholm, Tro. Bogmærk permalinket.

3 svar til Guds mand på jord

 1. Morten B. siger:

  Iben Thranholm skriver godt, men hendes tese står og falder med, om Putin vitterligt, som hun påstår, er ved at opbygge et kristent samfund. Hendes eksempler er ikke hentet fra Putin’s politiske program (som jeg må indrømme, jeg ikke har læst), men fra antagelser om at siden Putin efter sigende går rundt med et kors, som han iøvrigt ikke bærer synligt, og fordi han bruger millioner på at genopbygge kirkerne (er der i virkeligheden tale om vedligeholdelse?), må han nødvendigvis være ved at opbygge et kristent samfund.

  Denne argumentation finder jeg lidt tynd, indtil Putin selv fremsætter en utvetydig, kristen formålserklæring. Og den har jeg ikke hørt endnu.

  • Mads siger:

   Jeg må give Morten B. ret. Indtrykket af Putin som kristendommens forsvarer får man, fordi han for en stor dels vedkommende bruger russisk nationalisme som fundament, og den har ortodoks kristendom som en større bestanddel.

   Hvis det var kristendom som sådan, han forsvarede, så forklarer det ikke at vestlige kristne kirker forfølges, og at hans løsning på krigen i Tjetjenien var at indsætte en mand der har indført sharia som lovgrundlag der.

   Man kan så selvfølgelig sige, at intentionen er ligemeget, og at det er resultatet der tæller. Hvis en leder med forlorne motiver fremmer kristendommen i en eller anden afart et sted, så er det stadig bedre for kristendommen end at han ignorerer eller bekæmper kristendommen af ærlige motiver.

  • vasili siger:

   Hej Morten. Først og fremmest kan du kigge på dette link, http://er.ru/party/program/. google translate, skal selvfølgelig bruges.
   Omend jeg også finder stor sympati for Iben Thranholm(IT) artikel, så mener jeg også at den har visse misvisende aspekter. En præsident kan ikke være en kristen leder, kun kirkens ledere kan, men dog en kristendommens beskytter, og det er Putin. IT´s eksempler er gode, og jeg kan kun tilføje, forslag fra Duma medlemmere, om forbud mod abort, og initiativer fra kirkelige organisationer om, at de selv beskytter og forsvare kirkelig ejendom. Begge begivenheder bliver spændende at følge, ikke mindst reaktionerne fra myndighederne. Rusland er en sekulær stat, og vil formentlig vedblive at være, men kirkens indflydelse er voksende i civilsamfundet, og det bliver budt velkommen af den russiske stat.
   Putin har en stor forståelse af hvad Rusland og det russiske folk har af udfordringer og behov i fremtiden, blandt målene er enhed, styrke og velstand. Det går styret målrettet efter. Enhver vestlig borger må forstå hvad Putin har gjort for Rusland og det russiske folk, bl.a. reddet den russiske økonomi udaf et morads og gjort Rusland til en af verdens stærkeste økonomier, øget levestandarden betragteligt, skabt en adminstration der fungere. Jeg kunne blive ved. Faktum er at Putin er en af de største ledere Rusland har haft gennem deres omtumlet historie, hvis ikke den største. Vi kan kun i Danmark, som i resten af vesten, misunde russerne deres dygtige leder – Guds gave til Rusland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s