“God didn’t create trash!”

Jeg skal ærligt tilstå, at det meste af dét, der nu om dage kommer fra den amerikanske underholdningsindustri, efter min opfattelse ikke er meget andet end forrådnede vragrester fra en en gang beundringsværdig civilisation. Men af og til kan man blive endog meget glædeligt overrasket (Charlie Wilson’s War, ZodiacThe Fighter)

Den anden aften så jeg på en af vore TV-kanaler filmen Machine Gun Preacher, der er noget så sjældent som en kristen actionfilm. Det er en (over)dramatiseret fortælling om den amerikanske missionær Sam Childers, der i Sudan driver et hjem for forældreløse børn.

Childers, en tidligere outlaw biker, har som genfødt kristen påtaget sig den byrde, at redde så mange små, sorte børn som han magter, fra lokale krigsherrers grusomme klør. Og det er Sam Childers ikke bange for at gøre med våben i hånd, “God needs warriors, not sheep”, som han siger i Machine Gun Preacher.

“God didn’t create trash”, lyder en anden af replik fra Childers. Og i filmen er der faktisk ingen onde mennesker. Kun svage, uvidende eller barbariske.

Rollen som Sam Childers spilles af Gerald Butler, som enhver forhåbentligt husker som Leonidas i 300. Butler kunne efter min mening godt gå hen og blive sin generations Charlton Heston – hvis filmene ellers var til det.

Jeg synes ikke, Machine Gun Preacher er en perfekt film. Dertil vil den for meget. Men den giver et kærligt portræt af lige præcis de mennesker, som Hollywood ellers lægger for had i film efter film efter film: Hvide , fattige, overvægtige, bevæbnede, bibellæsende mennesker. White trash med Gud i hjertet og en riffel i hånden. Vi er i Sarah Palin-land med Machine Gun Preacher og jeg kan kun anbefale, at I ser den.

In hoc signo vinces.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s