Point til antifascist (Andreas Rasmussen mod Martin Kasler)

Retten i Holbæk valgte i dag at give Andreas Rasmussen fra Antifascistisk Aktion medhold i, at mine formalitetsindsigelser “vedrører hovedspørgsmålet i sagen” og derfor skal behandles ved en egentlig retssag.

Retten ville ikke udsætte sagen til efter, at den omfattende straffesag mod Andreas Rasmussen for vold og terror har fundet sin afslutning. Det synes jeg ellers kunne få temmelig stor betydning for spørgsmålet om, hvorvidt udtrykket “politisk psykopat” overhovedet kan siges at være injurierende. Men retten mente, at så længe der stadig kun er rejst sigtelse – og ikke tiltale – mod Andreas Rasmussen, så kunne det få ret lange udsigter inden hans sag mod mig ville kunne løbe af stablen.

Retten gav dog til kende, at i fald der under denne sag rejses tiltale mod Andreas Rasmussen for de forhold, han i dag er sigtet for, så kunne jeg søge om (ikke nødvendigvis få) udsættelse.

Sagen er berammet til 19. marts 2013.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, Injuriesag. Bogmærk permalinket.

5 svar til Point til antifascist (Andreas Rasmussen mod Martin Kasler)

 1. Santor siger:

  Det er bemærkelsesværdigt så mange “anti-fascister” der bliver tiltalt for vold og det der er værre. Måske “anti-fascisterne” skulle være lidt mere ærlige og stryge “anti”? Det ville klare begreberne en smule 🙂

  • Martin Kasler siger:

   Det mener jeg faktisk ikke. Vi skal nemlig huske på, at mellemkrigstidens fascistiske bevægelser opstod som en reaktion på voldskommunismens aggressive vækst efter Lenins militærkup i 1917. Disse bevægelser kopierede marxisternes rå metoder med masseorganisering, gadevold, terror, forrående agitation o.s.v.

   De fascistiske bevægelser kunne kommunisterne ikke klare alene, og man begyndte derfor at kalde sig antifascister (det blev faktisk dikteret fra Moskva). Hensigten var at tiltrække især socialdemokraterne (som man til andre tider kaldte socialfascister). Det lykkedes som bekendt kun i begrænset omfang, for socialdemokratierne vidste jo udmærket, hvad antifascisme reelt var og er. Større held havde man med anarkisterne, som man til andre tider ellers slog ned med hård hånd.

   Iøvrigt er det sådan set ligegyldigt hvad de kalder sig, for om føje tid kalder de sig noget andet. Om det er BZ, antiracister, autonome, venstreradikale, antifascister eller hvad, så bliver deres egenbetegnelser før eller siden altid en belastning for dem, fordi de ganske enkelt ikke kan lære at styre sig. Vold, slagsmål, hærværk o.s.v. kan de simpelthen ikke holde sig fra og derfor får de altid – før eller siden – myndigheder og massemedier imod sig.

 2. Topcat siger:

  Spørgsmål fra folketinget om AFA 24. oktober:
  http://www.ft.dk/samling/20121/spoergsmaal/S244/index.htm

  • Martin Kasler siger:

   Tak for linket.

   “Mener ministeren så ikke, det er problematisk, at regeringens parlamentariske grundlag, der selv bekender sig til ikke at ville bruge vold, egentlig bare betaler andre organisationer for at gøre det?”

   Kosteligt!

 3. Mikkel siger:

  Panik før lukketid. Redox-mand står frem: http://www.uriasposten.net/archives/41963

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s