Forlig 2003 (Dansk Forum mod René Karpantschof)

”Jeg har offentligt forbundet DF med nazisme, og fik DF mig i den forbindelse dømt for injurier? Nej.” Sådan lød det storpralende fra René Karpantschof, da han i december 2003 skulle gengive resultatet af en injuriesag, der fandt sin afslutning tidligere samme år.

Sagen var blevet anlagt mod ham i 1999 af foreningen Dansk Forum, som jeg var formand for. Karpantschof havde nemlig til en avis påstået, at Dansk Forum havde ”samarbejdet med nazisterne”.

Vi stævnede Karpantschof for injurier. Sagen sluttede den 12. februar 2003, hvor han i Østre Landsret skrev under på vores forligsforslag. Forligsteksten lyder:

Med udgangspunkt i indstævntes anbringender om, at udtalelserne, der er udtryk for vurderinger, er rettet mod enkelte personer og ikke mod appellanten (og heller ikke mod Martin Kasler som person), tager appellanten dette til efterretning.

Jeg var og er ret tilfreds med forliget, der understreger, at René Karpantschof (f. 1965) ikke havde ført konkret bevis for sin påstand, og at ”udtalelserne om nazi-samarbejde ikke går på MK som person eller DF som forening”, som Karpantschof efterfølgende selv refererede forligsteksten.

Derimod tror jeg at forliget sved på Karpantschof. Faktisk tror jeg aldrig han har glemt mig for denne sag.

***

Kilde: Udskrift af Østre Landsrets retsbog, 12. februar 2003.
Illustration: René Elley Karpantschof anholdes den 1. oktober 2001 i forbindelse med en voldelig aktion mod Faderhuset. Sammen med andre autonome sigtes han for hærværk, tyveri og ulovlig indtrængen. Blandt de anholdte er også Rune Mønnike.

Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, René Elley Karpantschof. Bogmærk permalinket.

Et svar til Forlig 2003 (Dansk Forum mod René Karpantschof)

  1. Balder siger:

    Fra den linkede artikel:

    Vi har endnu ikke fundet udstyret, men har fundet det sædvanlige arsenal af brosten og molotovcocktails, siger Flemming Steen Munch, som betegner den ulovlige indtrængen som »ubehagelig«. – Der var jo både kvinder og børn til stede i lokalet, så det har naturligvis været en ubehagelig oplevelse, siger Flemming Steen Munch [politi], som understreger, at de fundne brosten og molotovcocktails næppe var tiltænkt frimenigheden Faderhuset, men nærmere som beskyttelse mod mulige overgreb fra nynazistiske grupper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s