Ole Sohn og Moskva-guldet

Jyllandspostens klapjagt på sandheden om Ole Sohn og Moskva-guldet synes nu for alvor at bære frugt. Den tidligere regnskabsfører i KGB er nemlig stået frem. JP skriver bl.a.:

Det er første gang nogensinde, at han offentligt fortæller om den tophemmelige operation med at overføre hård valuta til fremme af kommunismens sag uden for Sovjetunionen. Den betroede opgave varetog han i 10-15 år frem til 1990….

Konfronteret med fotokopier af de håndskrevne protokoller, hvoraf det fremgår, at Ole Sohn modtog i alt 6.385.311 kr., siger den 83-årige Versjinin:

»Ja, det er min håndskrift. Jeg stod for det hele sammen med chefen for international afdeling. Det må jeg indrømme. Der var ikke andre i Centralkomiteen, der havde med det at gøre, selv om nogle gættede sig til, hvad der foregik.«

Som formand for Danmarks Kommunistiske Parti modtog Ole Sohn i årene 1987-90 altså mere end seks millioner kroner fra KGB. Et forhold, som Ole Sohn stædigt har benægtet.

***

Illustration: DKP-formand Ole Sohn til parade i DDR 1989. Forrest t.h. ses den dømte koldkrigsforbryder Egon Krenz.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Socialisme. Bogmærk permalinket.

5 svar til Ole Sohn og Moskva-guldet

 1. Santor siger:

  Hvor er retssikkerheden henne når en betalt agent ( Ole Sohn ) for en fremmed magt ( USSR ) kan gå frit omkring og i dag tillige være en del af en Demokratisk valgt regering?

  Hvornår bliver han ( Ole Sohn ) stillet til regnskab?

  • Martin Kasler siger:

   Jeg tror Sohn fortsætter den hårde linje med at benægte alt. Man kommer ikke til tops i et kommunistparti uden at have lagt sandheden i graven mange gange. Kun hvis anstændige kræfter i SF begynder at reagere så kraftigt, at det truer hans karriere, vil han måske gå til bekendselse og med tårevædede hundeøjne gøre afbigt.

   • Santor siger:

    Det er måske en af grundene til at han blev losset ud af regeringen 🙂

    Så det passede ikke helt at jeg skrev at han ER en del af regeringen. der skulle nok have stået VAR.

    Men som Balder skriver så holder de svin jo hånden under hinanden.

 2. Balder siger:

  “Hvornår bliver han ( Ole Sohn ) stillet til regnskab?”

  Problemet er, at rigtig mange politikere risikerer at blive stillet til regnskab for ét eller andet på ét eller andet tidspunkt. Det er måske derfor at de holder hånden over hinanden, selv når det gælder politiske fjender. Også amerikanske præsidenter har gennemgående afstået fra at grave dybere i deres forgængeres fejltagelser, og strafbare handlinger. Eliten holder sammen. Hvad var det nu med PET, som kom til at slette et helt arkiv omkring kommunisterne? Historierne om tilfældigt forsvundne filer og slettede optagelser er mange.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s