Britiske helte nægtes russisk orden

Russiske energiselskaber står klar til at købe Grækenlands statslige gasselskab, “despite warnings from the EU and US against Russian expansion into the Greek market.” Det skriver Russia Today.

Jeg tør ikke sige om det er en del af et mønster, men i Storbritannien nægter man nu veteraner fra anden verdenskrigs Nordatlantkonvojer at modtage Ushakov-ordenen, en af Ruslands fornemmeste fortjenstmedaljer, fordi “der er en britisk medalje på vej”. Det skriver JP.

Et øjeblik blev hans stemme usikker og brudt, da han fortalte om de fem-seks overlevende fra Ulysses, der bagefter blev taget om bord på Sirrus. Han fortalte, hvordan Brooks havde givet en helbefaren sømand sin redningsvest, og hvordan manden forbavsende nok havde overlevet et helt kvarter i det iskolde vand; hvordan Turner, der var såret i hoved og arm, havde holdt en ung hovmester oven vande, indtil Sirrus var nået frem, havde fastgjort en redningsline om ham og derefter forsvundet, førend nogen nåede at gøre noget som helst; hvordan Carrington, jernmanden, med en forsprængt bjælkestump under armene havde holdt to mand oppe, indtil undsætningen kom. Begge mænd – Preston var den ene – var døde senere, men Carrington havde uden at få nogen hjælp entret redningslinen og var skrævet over rælingen med et slapt dinglende venstreben, hvis fod var sprængt af lige over anklen; men Carrington klarede sig; Carrington var uovervindelig. Endelig var der Doyle; man havde kastet en line til ham, men han havde ikke kunnet se den; han var blind…”

Alistair MacLean H.M.S. Ulysses

Order_of_Ushakov_(Russia)

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i EU. Bogmærk permalinket.

Et svar til Britiske helte nægtes russisk orden

  1. vasili siger:

    Det er da syndt, at disse gamle heltemodige britiske mænd ikke må æres i Rusland. At man ære veteranerne fra England, også i Rusland, ville sikkert ændre russerne billede af vesten, omend kun en smule. Endvidere er det fra russernes side faktisk en stor anerkendelse, da de, iflg. egen opfattelse egenhændigt slog Tyskland. Lad os kalde det et opgør med Sovjetisk-antifascistisk historieskrivning.
    Mellem EU og Rusland, har der siden Putin tiltræden som præsident, været krig på kniven, men indenfor de sidste år er Rusland gået på strandhugst i den orthodoxe del af EU. Magtbalancen er simpelthen ændret. Mit eget gæt er, at ekspansionen af russisk indflydelse ikke fortsætter udenfor den orthodoxe zone, med mindre vesteuropa selv ønsker det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s