Rødt nederlag i Pressenævnet (Martin Kasler mod Modkraft.dk)

I fredags modtog jeg Pressenævnets kendelse i sagen “Martin Kasler mod Modkraft.dk”. Det blev selvfølgelig en klar sejr til undertegnede. I et medfølgende brev skriver nævnet bl.a.:

Som det fremgår, har nævnet pålagt den ansvarshavende redaktør af Modkraft.dk at offentliggøre et resumé af kendelsen. Resuméet skal offentliggøres nøjagtig således, som det er anført i kendelsen på side 9 frem til og med pressenaevnet.dk.

Modkraft.dk’s ansvarshavende redaktør, Ulrik S. Kohl, er identisk med den terrordømte Bobby Schultz fra firmaet Fighters+Lovers. Kohl skal på det røde organ bringe følgende resumé af kendelsen:

Genmæle fra Martin Kasler

Den 12. oktober 2012 påstod Modkraft, at jeg er nynazist og har ”været organiseret sammen med medlemmer af den militante nazistiske gruppe Blood And Honour”. Modkrafts påstande er både usande og ærekrænkende. I modsætning til hvad Modkraft påstår, så administrerer jeg heller ikke bloggen Junikredsen. Jeg driver bloggen Reaktionære Refleksioner.
Martin Kasler

Pressenævnet har pålagt Modkraft.dk at bringe ovennævnte meddelelse og har kritiseret hjemmesiden for ikke at overholde god presseskik.
Hele kendelsen fra nævnet kan læses på: http://www.pressenaevnet.dk.

(Fremhævelserne er nævnets…)

Modkraft har fået kritik for både at fremsætte udokumenterede påstande om min person uden at forsøge at efterprøve disse, og for “ikke at berigtige fejlen på behørig vis”, da man af mig blev gjort opmærksom på forholdet.

Pressenævnets kendelse kommer samtidig med, at Ulrik Sebastian Kohl offentligt må undskylde, at Modkraft.dk har fremsat usande beskyldninger mod et firma.

Modkraft.dk’s eklatante nederlag i Pressenævnet skyldes Rune Eltard-Sørensen, der var den faktiske udspreder af en række Redox-løgne om min person.

Rune Eltard-Sørensen er tidligere dømt for voldelige overfald på politikere. Så vidt jeg ved har han kun overfaldet mig verbalt. Det har så foreløbigt kostet ham en blodtud i Pressenævnet. Næste runde bliver i byretten.

***

(Læs også Rune Eltard-Sørensen stævnet for injurier)

Dette indlæg blev udgivet i Modkraftsagen. Bogmærk permalinket.

8 svar til Rødt nederlag i Pressenævnet (Martin Kasler mod Modkraft.dk)

 1. Santor siger:

  Well done 🙂

  De røde burde slæbes i retten hver eneste gang. De slipper af sted med alt for mange løgne fordi folk ikke orker at retsforfølge dem.

  • Martin Kasler siger:

   Det er ofte også svært, fordi dissse hadefulde kældermennesker gemmer sig i mørket netop for ikke at kunne stilles til ansvar for deres hetz og løgne. Og kommer man for tæt på dem, så tøver de tit ikke med at bruge trusler og vold.

 2. Lars H siger:

  Tillykke med kendelsen 😀

 3. Morten B. siger:

  Tillykke!
  Hvilke konsekvenser får det forresten for et medie, hvis det gentagne gange overtræder reglerne for god presseskik?

  • Martin Kasler siger:

   Ingen. Uanset hvor mange gange et medie, eller en bestemt journalist, får kritik af Pressenævnet, så har det ikke den fjerneste betydning. Tværtimod har journalister vundet Cavling-prisen på trods af, at deres historie indhøstede en rekordstor række nederlag i Pressenævnet.

   Men det er ifølge Medieansvarsloven under bøde- og hæftestraf påbudt medierne, at følge en kendelse fra Pressenævnet. Jeg kender ingen sådanne sager, men det kan jo være vi kommer til det nu 🙂

   • Morten B. siger:

    Det må vi jo håbe på. Ligesom Redox har Modkraft for vane at kalde enhver afviger fra den marxistiske doktrin for “nazist”. Men dit eksempel kan helt sikkert anspore ofrene for lignende injurier til at tage til genmæle gennem pressenævnet.

    Om ikke andet kan en lang stribe overtrædelser levere et ganske godt argument, når man bliver kontaktet af pressen på grundlag af “research” foretaget af Modkraft og lignende medier. Man behøver ganske enkelt ikke at forholde sig til deres feberfantasier men kan blot bedyre, at de er politiske ekstremister, der ikke viger tilbage fra at bruge løgn som våben.

    • Martin Kasler siger:

     Undskyld, Morten B., jeg tror jeg kom til at udtrykke mig uklart: Jeg kender ingen sager, hvor et medie har nægtet af følge en kendelse fra Pressenævnet, så Medieansvarslovens bestemmelse om bødestraf har mig bekendt aldrig været anvendt.

     Det interessante er, om man på Modkraft.dk virkeligt er så ekstremistisk, at man vil sætte sig på bagbenene i ren trods over at have tabt. Mange af disse antifascister er jo dybest set neurotikere. Hypersensitive overfor enhver form for ydmygelse, indbildt eller ej. Så det er svært at forudsige, hvordan de vil reagere på den lussing, de nu har fået af Pressenævnet.

 4. Rosie Weiss siger:

  Distortion krævede artiklen fjernet og truede med, at slæbe Modkraft i pressenævnet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s