Mandarinvælde

De ledende intellektuelle, der lod sig fascinere af stalinismen, hørte til landets intellektuelle elite. Det bliver således klart, at man ikke kan uddanne sig til god politisk dømmekraft.
Jørgen Granum Jensen

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvem der har gavn af konstruktionen EU, så har fremtrædende kulturmarxister i en afslørende kronik i dagens udgave af Politiken.

Socialisme eller barbari, sagde vi engang. I dag er det politisk union eller barbari”, lyder det arrogant fra den indflydelsesrige klike, der bl.a. tæller den frafaldne muslim Salman Rusdie.

For disse mandariner er Europa ikke de europæiske folkeslags hjemstavn, men “en viljesakt og en erklæring, en vision og en byggegrund“. ‘Forfatningspatriotisme’, som Franfurterskolens ypperstepræst, tyskeren Jürgen Habermas, så længe har prædiket.

Meningstyrannerne kræver “klar sejr over de såkaldte souverainistes, eller nynationalister”, spiller jødekortet og truer direkte Europas folkeslag: “Det er politisk union eller døden“.

Som jeg tidligere har sagt: Euro-imperialisterne sender hellere tanks i gaderne end opgiver det endelige træk mod Europas Forenede Stater.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 svar til Mandarinvælde

 1. Peter J. siger:

  Hvad mener du med med “mandariner”?

  • Martin Kasler siger:

   Mandarinerne var det gamle Kejser-Kinas stand af embedsmænd. De levede fedt af staten og så ned på bønderne og soldaterne. Altså ned på dem, de levede af og ned på dem, der beskyttede dem.

   Det samme hovmod ser jeg hos nutidens meningstyranner. Derfor kalder jeg dem mandariner. Også fordi de ligesom madarinerne stort set er urørlige.

 2. vasili siger:

  Udover at Levy´s artikel er en omgang totalitært ævl, som er typisk for den centraleuropæiske elite, så glemmer han den eneste samlende kraft for Europa – Kristendommen.

  • Morten B. siger:

   Selvom troen på gud er bedre end troen på ingenting – kristendommen sondrer trodsalt mellem “vi” og “de”, selvom “de” til enhver tid kan blive inkluderet, når de har lyst – så er det dog bedre at vide, hvem man er, og hvor man kommer fra. Netop denne forståelse af sig selv og sine egne som europæere, er en bedre “samlende kraft for Europa” end 700 afrikanere, der måtte bekende sig til kristendommen.

   Tro er, kære Vasili, noget man bekender sig til. “Europæisk” er noget medfødt, som man ikke kan løbe fra, selvom man ville.

 3. Anonym siger:

  Hej Morten. Tak for din kommentar, såvidt jeg forstår den, så er det problem, som du ser i kristendommen, at den er universel, og derfor ikke kan blive en samlende kraft, eller rettere, identitet for europæere. Unægteligt et stort spørgsmål du rejser igennem din kommentar.
  Først og fremmest mener jeg, at det at være europæere er det samme som at være kristen(om ikke andet, så kristent tænkende, det vender jeg tilbage til), det er ikke det samme, som det at være kristen er det samme som at være europæere. En sådan slutning vil være ren eramus montanus.
  Min påstand kan dels i 2. 1) Siden Europa blev dannet, har kristendommen været den samlende kraft, og denne kraft er beklagelig vis ved at forsvinde, og jeg kan da give Levy så meget ret, at Europa er døende. Det har været et markør for europæere i forhold til udefra kommende, jøder, muslimer og hedninge. Endvidere har kristendommen haft afgørende indflydelse på vores kultur og levevis. I sidste ende, er det hvad du selv forsvarer, vores kultur og levevis.
  2) Dette leder til min anden pointé og påstand, der er næppe én europæere der ikke bekender sig til monogami og den atomistiske familiestruktur. Denne bekendelse, er at være kristent tænkende.’
  Monogamien og den atomistiske familestruktur har været en af de vigtigste årsager til den industrielle udvikling og vores moral/levevis.
  Du har så fuldkomment ret, tro er noget man bekender sig til, men min pointé her, er at kristendommen er så essentiel del af vores identitet, at vi ikke kan opgive kristendommen uden at opgive vores identitet. Det er hvad der sker i disse tiders Europa.
  Mht. de 700 afrikanere, der kan blive omvendt til kristendommen, så giver det dem ikke ret til at flytte til Europa, ej heller iflg. kristendommen.
  Personligt har jeg intet imod, at hjælpe 700 kristne afrikanere, men at hjælpe er ikke det samme som at give folk det de gerne vil have. Hjælp i denne sammenhæng, er at anvise dem den plads, som de har i denne verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s