LA Ungdom kræver liberal våbenlov

vlcsnap-2013-02-24-00h24m36s48

I et læserbrev i det kulturradikale dagblad Politiken, advokerer landsformanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, stærkt for, at vi danskere skal have ret til at forsvare vor liv og ejendom mod “dem, der vil os ondt“. Brygger skriver bl.a.:

Våbenloven er ikke mindre end en af de største overtrædelser af borgernes frihedsrettigheder i det danske samfunds historie og har flere menneskeliv på samvittigheden, end der kan tælles med det blotte øje.

Retten til selvforsvar retfærdiggør at have midlerne til at forsvare sig selv, skulle ens liv komme i fare, men det er præcis, hvad våbenloven i dag står i vejen for.

I et ledsagende interview til avisen får Rasmus Brygger vist, at han har sat sig godt ind i debatten:

Frygter du ikke, at det kan eskalere volden, hvis folk har våben liggende derhjemme?

Selvfølgelig vil der komme flere mennesker, som forsvarer sig selv, men jeg ser sådan set hellere en hjemmerøver blive skudt eller slået ned, end at vi har alle de overfald, vi har i dag.

I USA har det vist sig, at i de stater, hvor man har ret til våben i sit eget hjem, er der langt færre af den type hjemmerøverier. Desuden skal man huske, når man sammenligner os med USA, at der også er en masse andre faktorer i spil. Det er jo ikke sådan, at våbenlovgivningen er grunden til, at der er al den kriminalitet i USA.

Rasmus Brygger påpeger også, at en liberalisering af våbenloven selvsagt må ledsages af en liberalisering af lovens bestemmelser om retten til selvforsvar, der i Danmark er utrolig strenge.

***

(Illustration: Charles Bronson i Michael Winners filmperle fra 1974, Death Wish.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til LA Ungdom kræver liberal våbenlov

 1. Santor siger:

  Ikke fordi jeg er uenig med Rasmus Brygger men det er en fis i en hornlygte. Hverken han eller LA vil nogensinde kæmpe for en fri våben-lovgivning. Det er udelukkende et forsøg på at kapre stemmer.

  Rent bluff.

  • Martin Kasler siger:

   Nu tror jeg ikke, at der blandt danskerne – et på mange måder kuet og viljeløst folk – er mange stemmer at hente i budskabet om retten til robust selvforsvar. Så jeg betvivler ikke Rasmus Bryggers oprigtighed. Lad os håbe han forlader politik, mens han stadig har sin moralske integritet i behold.

   • Morten B. siger:

    Moderpartiet har allerede været ude at tage afstand fra knægtens udmelding, og man kan være helt sikker på, at når Liberal Dekadence tager afstand fra noget, er det fordi, der ikke er stemmer i det. Værre politiske hesteprangere skal man nemlig lede længe efter.

    Men knægten har alligevel ret i meget. Samfundsudviklingen er kommet ud af trit med gældende våbenlovgivning. Hvad der var utænkeligt for 30 år siden, udspiller sig nu dagligt i det indre København omkring Blågårds Plads, hvor kugleregn er ved at være mere almindeligt end… regn.

    Og paradoksalt nok reagerer politikerne ved at stramme lovgivningen med terrortruslen som begrundelse, således at en spejdertropsfører nu kan komme i fængsel, hvis han skulle være så uheldig at glemme sin dolk i bilen. Vil du have din nabo til at slibe din køkkenkniv for dig, skal den omhyggeligt pakkes ind og gives til postbudet med besked om, hvad pakken indeholder, og efter et par dage kan du få den tilbage fra naboen, som har sendt den på samme vis. Er det virkelig det samfund, vi ønsker at leve i?

    Som altid reagerer politikerne ved at indskrænke borgernes frihedsrettigheder, når et socialt problem er ved at vokse dem over hovedet (et sødt eksempel kan findes i Anna Mee’s forslag om at forbyde bilkørsel, fordi biler af nogen bliver brugt til at råbe ukvemsord fra efter homoseksuelle).

    Men tilbage til det grundlæggende… At forhindre en mand i at forsvare sig er i sig selv en forbrydelse på linje med den, der kunne tænkes at ramme ham.

 2. falkeøje siger:

  Men!!!
  En sådan lov er hårdt tiltrængt.
  Hvornår blev det forbudt danskerne at forsvare sig selv, og så
  blev det samtidigt kaldt for selvtægt?
  Politistyrken er støt skrumpet i årevis.

  falkeøje

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s