Religiøs beskyttelseslov på vej i Rusland

I det rusiske underhus gik førstebehandlingen af et lovforslag, der skal give strenge straffe for religiøs krænkelse, igennem med overvældende flertal (330-7). Russia Today skriver bl.a.:

The State Duma voted to amend the Russian Criminal Code with a new article mandating punishment for deliberate and public insults to believers’ feelings, with fines of up to 300,000 rubles (slightly less than $10,000), and up to 200 hours of forced labor or up to three years in prison.

Ydermere kan vanhelligelse og hærværk mod religiøse objekter ifølge lovforslaget give op til 5 års fængsel.

Med det nye lovforslag synes Rusland at leve op til FNs resolution imod religiøs krænkelse, som FNs generalforsamling i 2010 vedtog på initiativ af samarbejdsorganisationen Organization of Islamic Cooperation (OIC). Aksen USA-EU er stærkt imod beskyttelse af religiøse følelser, mens OIC støttes af atommagterne Kina og Rusland.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland, Tro. Bogmærk permalinket.

14 svar til Religiøs beskyttelseslov på vej i Rusland

 1. falkeøje siger:

  Alle religioner hører i dag til på et museum.
  De er alle menneskeudtænkte og menneskeskabte.
  De blev alle til på et tidspunkt, hvor behovet for en vis samfundsorden opstod,
  men læg mærke til, at de intet siger noget om Jordens skabningers biologiske
  udvikling og tilblivelse.
  Det var mennesket uvidende om på den tid, de blev til.

  falkeøje

 2. Balder siger:

  “Aksen USA-EU er stærkt imod beskyttelse af religiøse følelser, mens OIC støttes af atommagterne Kina og Rusland.”

  Og hvor står du selv?

  • Martin Kasler siger:

   Hvis det er mig, du spørger, så mener jeg ateisme burde være forbudt ved lov. Sådan cirka.

   • vasili siger:

    Jeg er bestemt ikke uenig med dig, men er det ikke tilbage til middelalderen? og hvordan skal et sådan lovsæt mere konkret se ud, har du nogle forslag?

    • Martin Kasler siger:

     Ja, der er ingen tvivl om, at mennesket levede i større Gudsfrygt i middelalderen, så i dén forstand har du ret.

     Ateisme er blasfemi, så i virkeligheden kunne vi måske bare håndhæve den blasfemiparagraf, vi i forvejen har – og så sætte straffene betydeligt op, naturligvis. Kirken skulle have tilført betydelige midler, så den kan overvåge om gudsbenægterne bryder loven.

     Ydermere bør der nedsætts et udvalg af fromme mænd, der gennemser ethvert lovforslag rejst i Folketinget, at det ikke strider mod Bibelens ord. Det samme gælder naturligvis undervisningsmateriale og underholdningsindustriens produkter. Især sådanne, der er rettet til børn og unge.

     Korset skal igen op i alle offentlige institutioner, og i skoler og uddannelsesinstitutioner indføres obligatorisk morgenbøn. Tvungen kirkegang for alle, der er på offentlig forsørgelse, så de kan lære et liv i ydmyghed og taknemmelighed.

     Alt sammen i respekt for jødernes og muslismernes ret til at leve et fromt liv efter deres religiøse forskrifter. I praksis måske noget i retning af statsstøtte til parallelsamfund, hvor ikke Bibelens, men Koranens og Torahens ord gælder.

     Jeg vil tro, at bl.a. sådanne tiltag kunne komme ateismen til livs i løbet af højst en generation.

     • Morten B. siger:

      Ja, hvis du ønsker, at ateismen for første gang i verdenshistorien skal manifestere sig militant, så skal du bare gøre, som du skriver. Forbud har det med at pisse folk af og gøre dem mere fanatiske, og der er absolut ikke behov for terrorister, der springer bomber af, fordi de ikke tror – lad endelig de troende være de eneste, der gør det.

      Iøvrigt er der forskel på tro og viden. Det ene kræver bevisførelse; det andet skal helst ikke.

      • Martin Kasler siger:

       Nå, øhh… til almindelig orientering så blev religion forbudt overalt hvor kommunismen vandt frem og regimerne var officielt ateistiske. I både liberalismen og nationalsocialismen står staten over kirken, ligesom der i dag bliver ført en aggresssiv kampagne i Vesten mod især kristendommen, så jeg synes i den grad ateismen har en historie med at manifestere sig militant.

       Om den vil gribe til terror for at hindre en genkristning af Europa, ville ikke undre mig. Men så terrorbekæmpelsen jo sådan set bare rettet mod ateisterne også. I stedet for fængsel kan den så passende komme til at stå på klostre – munkeliv på vand og brød, fordybet i bøn og bibelstudier.

      • vasili siger:

       Hej Morten. Din skelnen mellem tro og viden holder ikke. Når du har tid bør du læse Descartes “Om metoden”, hvor pointén netop er, at viden forudsætter tro. Endelig også Kierkegaards “Sygdom til døden”, hvor Kierkegaard netop beviser guds eksistens!!

       • Morten B. siger:

        Jeg kender desværre kun Descartes fra, hvad andre har skrevet om ham, men det kunne være, jeg skulle give ham en chance. Tro er for mig næsten identisk med tvivl, og tvivlen skulle gerne være motivationen til at opnå viden.

        Hvis jeg må have lov til at blive lidt personlig, så forsøgte jeg engang at blive kristen, specielt efter at min bedstemor havde fortalt mig, at Gud passer på dem, man holder af. Se, det var noget, jeg kunne bruge i praksis – hvis det altså var sandt, hvilket jeg efter mange og lange overvejelser kom frem til, at det ikke kunne være.

        Hvilket så fører os til Kierkegaard, fødselaren… 🙂

        • vasili siger:

         Hej Morten. først og fremmest må jeg rette mig selv, det er ikke Descartes “om metoden”, men “meditationer over den første filosofi”, oversat til dansk, og ganske kort. Mht. til at gud passer på dem, man holder af. Så husk, Herren giver ikke som verden.

     • vasili siger:

      Hej Martin. Jeg er meget enig i dine betragtninger, men forstår simpelthen ikke, at du vil acceptere parallelsamfund. Det er jo kun én sand gud.

      • Martin Kasler siger:

       Kæreste Vasili, ja, naturligvis er der kun en sand Gud og dermed også kun en sand menighed. Vor opgave er i dag ikke at omvende hedninge, men at genkristne frafaldne. Anden missionsvirksomhed er tiderne ikke til.

       Men måske forstår jeg ikke helt dit spørgsmål?

 3. falkeøje siger:

  Jeg ved det ikke selv.
  Men den kirkelige musik og de kirkelige ceremonier i sig selv
  har givet mig en værdi, som jeg ikke ønsker at undvære.

  falkeøje

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s