Andreas Rasmussen tiltalt for vold m.v.

I onsdags blev der rejst tiltale mod Andreas Rasmussen og seks af hans medsammensvorne fra hackerbanden Redox og tæskeholdet Antifascistisk Aktion (AFA). Slænget er tiltalt for vold, hærværk, hacking og ulovlig våbenbesiddelse. Den tidligere straffede Andreas Rasmussen “er anklaget i alle forhold“, skriver formiddagsavisen BT.

Ifølge en pressemeddelelse fra Statsadvokaten, så vil man ikke tiltale de syv ekstremister for terror. I sin tid afvisten Statsadvokaten også at tiltale Blekingegadebanden for terror. Sidste år sporede Uriasposten Redox-banden til gruppen Internationalt Forum på Nørrebro, der ledes af en vis Torkil Lauesen.

I 2003 kunne Berlingske Tidende afsløre:

Chefideologen bag Blekingegadebanden, Torkil Lauesen, er efter mange år bag tremmer blevet ideologisk forbillede i det autonome miljø. I dag sker det på baggrund af en strategi støbt på et møde med terrorister og andre revolutionære i Mexicos jungle…

Forbindelserne mellem Internationalt Forum (IF), som udgiver »Gaia«, og de autonome viste sig også tydeligt, da IF sidste efterår fejrede sine første 30 års virke. I den anledning sendte den mere militante autonome organisation Antifascistisk Aktion (AFA) en hilsen, som også blev optrykt i Gaia…

Ikke-terroristen Torkil Lauesen har i dag en fin stilling i Københavns Kommune. Tidligere journaliststuderende Andreas Rasmussen har dom for, at man må kalde ham “politisk psykopat“.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andreas Rasmussen, Antifascisme, Den røde terror, Redox. Bogmærk permalinket.

3 svar til Andreas Rasmussen tiltalt for vold m.v.

 1. Morten B. siger:

  Helt præcist så lød den oprindelige sigtelse mod Blekingegadebanden på terror, men den blev af uvisse årsager omstødt til bankrøveri. Jyllandsposten forsøgte i en artikelserie om banden at finde ud af, hvem der omstødte den og hvorfor – men uden held. Der eksisterer intet skriftligt om årsagen i justitsministeriet, og den daværende statsadvokat er desværre ude af stand til at fortælle det.

  Det ville ellers være rart at få at vide…

  • Morten B. siger:

   Og ved eftertanke så ville det også være rart at vide, hvorfor ikke alle bandemedlemmerne blev sigtet og dømt. F.eks. gik en kvindelig læge fuldstændig fri for tiltale, selvom hun bevisligt havde medvirket under planlægningen af terrorhandlingerne samt misbrugt sine patienters data til at fabrikere falsk ID. Hun mistede ikke engang sin lægeautorisation, hvilket ellers er praksis, når en læge misbruger patientdata. Andre bandemedlemmer og hjælpere, hovedsageligt kærester, slap ligeledes for tiltale.

   Det er en meget betændt sag, som bestemt ikke er lukket endnu.

   • Martin Kasler siger:

    Lægen Kari Havsland Jørgensen gik ganske rigtigt fri og hun har i dag praksis i det fine Gentofte. Jeg tror ikke sagen mod hende nogensinde bliver genåbnet, ligesom min fornemmelse er, at alle skodder i er sat ned omkring Blekingegadebanden. Altså, jeg tror ikke vi nogensinde får svar på de mange spørgsmål, sagen har efterladt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s