‘Lorte-Kim’ til afhøring

Det ser ud til, at dansk politi vil afhøre den svenske antifascist Kim Fredriksson om hans udokumenterede beskyldninger mod afdøde Marcel Schilf. Dette skridt kalder Ekstra Bladet triumferende for en “genåbning” af sagen.

Nynazisten Kim Fredriksson blev efter en dom for hustrumishandling sidste år smidt ud af gruppen Nordisk Ungdom. Kort efter dukkede han op som antifascist omkring Researchgruppen, der har tæt forbindelse til Redox og Antifascistisk Aktion i Danmark.

I strid med sandheden har Ekstra Bladet også udpeget Marcel Schilf som den HTX-studerende, der blev dømt i den såkaldte Birkerød-sag, hvor seks unge mænd i 1994 blev dømt for fremstilling og salg af ulovligt sprængstof. Marcel Schif blev idømt tyve dages betinget fængsel for fremstilling af ulovlige kanonslag. Det virkende sprængstof – acetoneperoxid (TATP) – havde Schilf fået af sagens hovedmand; HTX-eleven, der fik 60 dages fængsel.

En søgning på informedia viser, at i hvert dele af dansk presse synes at holde hovedet koldt overfor Ekstra Bladet og dets kilde, svenske ‘Lorte-Kim’. F.eks. skrev Aarhus Stiftstidende, der ellers har ry for blindt at bakke venstrefløjen op i den verserende bandekrig mellem yderfløjene, i går:

Trods Ekstra Bladets afsløring og nye oplysninger i sagen er det dog mildt sagt for tidligt at betragte sagen som opklaret. 

For afsløringen kommer fra en kilde, som kun kender sagen på anden eller måske endda tredje hånd.

Men som jeg tidligere skrev, så drejer EBs kampagne sig heller ikke om, at få Søllerødgade-sagen opklaret. Hensigten er alene at få indbildt offentligheden, at eksplosionen blev forårsaget af en brevbombe. Nogle på redaktionen ønsker nemlig tydeligvis at  få offentlighedens opmærksomhed rettet væk fra Søllerødgade-sagens kendsgerninger, der indikerer, at trotkisten Henrik Christensen slog sig selv ihjel.

Som jeg tidligere har påpeget, så er hele historien da også tilrettelagt af en vis Sune Fischer, der indtil for få år siden var kendt som ‘Greven’ i den autonome miljø i København.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Søllerødgadesagen. Bogmærk permalinket.

4 svar til ‘Lorte-Kim’ til afhøring

 1. engerod@hotmail.com siger:

  Det er da kun skønt at de genoptager sagen, så rygterne om at det skulle være et mord, igen kan blive afkræftet.
  Set ud fra et samfundøkonomisk synspunkt, er det dog naturligvis trist at der skal bruges offentlige penge på en ny undersøgelse, på baggrund af en forvirret person der hopper rundt i ekstreme miljøer.

  • Martin Kasler siger:

   Jeg er slet ikke uenig. Men når politiet om fjorten dage meddeler, at der ikke var fugls føde på historien, så skal EB nok sørge for at drukne beskeden i larm og skrål om noget andet. Tilbage sidder den danske offentlighed med indtrykket af, at Søllerødgade-sagen handler om en brevbombe fra højrefløjen. Hvis du kan følg mig?

 2. Hans Und siger:

  Eller måske er motiveringen, at man ønsker at “stive af” internt. Eller begge dele.

  Har Greven forbindelse til den journalist fra EB, der blev dømt for kokain import fra tidligere? – hvis du skulle kende til det.

  • Martin Kasler siger:

   Nej, jeg ved ikke Sune Fischer har forbindelsen til EB-kollegaen Jacob Sejer Pedersen, der sidste år blev idøtm seks års fængsel for kokainsmugling.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s