Burgess-samfundet

I said: ‘Oh. And what’s so stinking about it?
He cried out: ‘It’s a stinking world because it lets the young get on to the old like you done, and there’s no law nor order no more.’
Anthony Burgess A Clockwork Orange

I et stort interview til formiddagsavisen BT, advarer vagtchef ved Midt – og Vestsjællands Politi, Bent Sten Andersen, os borgere mod at blande os, hvis vi ser voldstyper chikanere andre:

Vi ser gang på gang, at konsekvensen bliver, at folk bliver stukket ned, hvis man blander sig. Man skal istedet forsøge at komme væk og lade være med at tage en konfrontation eller dialog. Specielt med de grupperinger af unge mennesker, som bevæger sig rundt i nattelivet.

Det er ikke altid guds bedste børn, der har de bedste hensigter. Og ofte er de bevæbnet med kniv. Man skal hellere få at vide, at man er et fjols og forlade stedet, end at begynde at diskutere med dem. Og måske risikere at ende med at skulle begraves i næste uge som følge af et uheldigt knivstik…. Ring til politiet og lad os tage os af det, hvis vi kan.

Kan politiet dæmme op for disse omstrejfende bander af knivbevæbnede, halvvilde mennesker? Jeg tror det ikke. Og så længe det er civiliserede mennesker forbudt at bevæbne sig, er jeg meget enig med vagtchefen i, at nu om dage er enhver sig selv nærmest.

Dette kan lyde ubarmhjertigt, men den berømte sammenhængskraft er jo for længst gået fløjten. Pas på dig og dine. Andet er der ikke tilbage.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Bander. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s