Chrysi Avgi’s playboy

I 2007 blev en græsk universitetsstuderende udsat for en voldeligt røveri. Studenten hævdede til politiet, at røverne var medlemmer af partiet Gyldent Daggry (gr.: Chrysi Avgi). En akademiker påstod, at hun havde noteret sig nummeret på røvernes flugtbil. Efterfølgende blev det unge GD-medlem Ilias Kasidiaris anklaget for at have udlånt sin firmabil til røverne, der mig bekendt aldrig blev pågrebet.

Den tidligere elitesoldat Ilias Kasidiaris blev sidste sommer verdensberømt, da han for åben skærm smed vand i hovedet på nykommunisten Rena Dourou og stak gammelkommunisten Liana Kanelli er par solide kindheste:

Ved parlamentsvalget kort efter hans dramatiske TV-debut, blev den unge Kasidiaris GD’s helt store stemmesluger. “Det store problem var ikke så meget overfaldet, men at så mange grækere syntes, at det var helt i orden og rigtigt gjort af ham”, begræd nykommunisten Dourou for nylig til et dansk organ for kulturmarxisme.

I sin parlamentariske jomfrutale fremlagde Ilias Kasidiaris GD’s sikkerhedsplan for Grækenlands indre og ydre grænser:

Den unge, flotte Kasidiaris er af GD’s fjender blevet døbt the playboy of the Greek far right” og efter sit valg anmodede han da også stilfuldt om, at få ophævet sin parlamentariske immunitet, så anklagerne fra 2007 imod ham kunne blive prøvet ved en domstol.

I marts i år blev Ilias Kasidiaris pure frifundet. Sejren blev omgående fejret med en vred, trodsig tale direkte til GD’s mange magtfulde fjender:

Mig bekendt har ingen danske medier omtalt frifindelsen i marts af Gyldent Daggrys unge parlamentsmedlem.

I marts ophævede det græske parlament også Ilias Kasidiaris’ immunitet, igen på hans foranledning. Efter sommerens TV-tumult, har kommunisterne Dourou og Kanelli nemlig anmeldt Kasidiaris for vold imod sig. Som modtræk har han anmeldt dem for “unprovoked defamation“. Der er i skrivende stund ikke sat dato for nogen af sagerne.

Medier som Searchlight og Haaretz har beskyldt Ilias Kasidiaris for at have citeret fra Zions Vises Protokoller i det græske parlament. Personligt er jeg skeptisk overfor påstanden. Den stammer nemlig alene fra NGO-aktivisten Panayote Dimitras, der som akademiker formodentligt hader mænd som Ilias Kasidiaris som pesten.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Grækenland, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s