Sodoma ved Øresund

Medier som Danmarks Radio, Berlingske Tidende og Politiken jublede højt, da København for nyligt blev kåret som verdens bedste by af Monocle, et såkaldt livsstilsmagasin i London. DR skriver bl.a.:

Det det slags sted, hvor du kan være homoseksuel eller muslim – eller homoseksuel og muslim – og alle er ligeglade, skriver Monocle.

Ifølge danske medier og homofile pressionsgrupper, så bliver homofile jo ellers tidligt og silde slået ned på gaden i København. Men Ørestadsavisen har som det eneste medie set lidt nærmere på den tiljublede kåring:

Det vides ikke hvem, der bedømmer alverdens storbyer på ‘Monocle’, som har eksisteret siden 2007 med base i London. Men bladets kriterier for verdens bedste by er bl.a. åbningstider, et levende kulturliv, klima, lav kriminalitet, et super sundhedsvæsen og tilgængelighed.  Også religionsfrihed og accept af forskellige seksuelle tilhørsforhold tæller med i bedømmelsen.

Imidlertid har København aldrig  været i nærheden af top tre på andre, væsentlige vurderinger af byers leverstandard. I tidskifteet ‘The Economist’s  Global Liveability Report er København ikke engang på top ti, og i Mercer’s Quality of Living Survey er København lige sneget ind på en niendeplads.

Jeg søgte på nettet og fandt ganske rigtigt følgende om Monocle’s grundlægger og chefredaktør:

On 11 May 1999, Brûlé gave an interview… in which he announced that he was estranged from his father due to the latter’s disapproval of Brûlé’s homosexuality.

Et blad for velstående homofile kårer Danmarks hovedstad til verdens bedste by… Set i det lys var lidt islamisering af den gamle stad måske ikke af vejen.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i homofili. Bogmærk permalinket.

Et svar til Sodoma ved Øresund

  1. Morten Borup siger:

    Eet af parametrene har ganske givet også været byens bestræbelser på at sikre de homoseksuelle mod fornærmelser, og her vinder vi international respekt, når en borgmester ligefrem er parat til at forbyde bilkørsel for at sikre, at der ikke kommer mishagsytringer bag nedrullede bilvinduer. Sådan kan man også sikre sig imod fornærmelser mod borgmestrene: Afskaf stemmeboksene!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s