Varg Vikenes løsladt

Den norske eksperimentalmusiker Varg Vikenes er nu blevet løsladt af det franske politi. Den 40-årige musiker blev under stort presseståhej anholdt for få dage siden og beskyldt for planer om terrorisme. De beskyldninger har fransk politi måtte opgive. I stedet forsøger man at få ram på Vikenes med beskyldninger om racisme mod jøder og muslimer.

Jeg bryder mig bestemt ikke om en militant hedning, kirkeafbrænder og kristenhader som Varg Vikenes, der øjensynligt skal være det såkaldte Black Metals svar på Mike Oldfield. Men ret skal være ret. Manden har på visse områder mere klarsyn end mange andre:

We have no reason to trust neither the government, the royal family or the military… We are left to ourselves.

 ***

(Illustration: Still fra Tarkovskys Stalker.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Dagen i dag. Bogmærk permalinket.

2 svar til Varg Vikenes løsladt

 1. Morten Borup siger:

  Af alle terrorsager er denne nok den tyndeste hidtil. Ikke engang pressens påstande om, at der var blevet fremsat trusler over internettet, holdt vand. Er man virkelig så desperat efter at stigmatisere den nationale fløj, at man forsøger at hænge en blogger, der tilfældigvis er gift med en kvinde, der har våbentilladelse, op på en anklage om terror?

  Man undrer sig lidt over de franske myndigheders motiv for at arrestere en mand på et grundlag, der er så tyndt, at selv en førsteårs-jurastuderende ville kunne få ham frikendt i søvne. Hvad er dit bud, Kasler?

  Skal jeg selv begive mig ud i gætterier, handler det hele om signalværdi. Hvis du er en nationalsindet blogger med en tilstrækkelig stor tilhængerskare (hvilket Varg Vikernes beklageligvis har), kan vi når som helst komme og arrestere dig og ransage dit hjem (ransagning er en dyb fornedrelse af et hvilketsomhelst retskaffent menneske), og absolut ingen i verden vil bekymre sig om dig – endsige tale din sag.

  • Martin Kasler siger:

   Faktisk tror jeg, at der sådan set “kun” var tale om en efterretningsbrøler af rang. Magthaverne ved, at deres system er uhyre ustabilt, så enhver form for kombination af våben og systemkritik efterhånden får myndighederne til at gå i panik. Mere bekymrende er det for mig se, at EU i stadig stigende grad synes parat til at undertrykke fredelig parlamentarisk modstand. Endnu kun v.h.a. såkaldt blød magt, men som jeg tidligere har skrevet, så er jeg overbevist om, at de hellere sender tanks i gaderne end opgiver det system – det såkaldte liberale demokrati – som har bragt dem til magten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s