Banzai Nippon

I forbindelse med det forestående parlamentsvalg i Japan, fortæller Asien-eksperten Jørgen Ørstrøm Møller i et interview til Jyllandsposten om de mulige konsekvenser af endnu en sejr til premierminister Shinzo Abes parti LDP:

Et flertal i Overhuset vil give Shinzo Abe en så stor magt, at han kan forfølge sine nationalistiske mål, bl.a. at blive mere uafhængig af USA, måske ved at udvikle en atombombe, siger professoren. En måling viste for nylig, at 54 pct. af japanerne går ind for oprustning af landets militær, ligesom et flertal støtter en opblødning af en forsvarsdoktrin, der begrænser militærets muligheder.

”Hvis Shinzo Abe vinder valget, vil han se på de restriktioner, der hidtil har været over for Japans militær, han vil se på spørgsmålet om, i hvilket omfang Japan har skyld i det, der skete under Den Anden Verdenskrig, han vil se på atomspørgsmålet, og om Japan i det hele taget skal være mere sig selv og mindre afhængig af den amerikanske alliance,” siger Jørgen Ørstrøm Møller.

Alt andet lige, så betyder ethvert tab af amerikansk indflydelse en global højnelse af det moralske niveau. Banzai Nippon.

***.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s