Kai Sørlander anmelder Daniel Carlsen

Her på RR har jeg tidligere anmeldt Daniel Carlsens bog Odelsret til Danmark. Jeg skrev den gang bl.a., at jeg anmeldte bogen “med det sigte at få afklaret, om Daniel Carlsen (og vel dermed Danskernes Parti) kan siges at være nationalsocialistisk, således som den antifascistiske propaganda stædigt forsøger at påstå.”

Jeg sluttede min anmeldelse af Odelsret til Danmark med følgende ord:

Man kan hævde, at der i Odelsret til Danmark er et ekko af nationalsocialisme i og med, at Daniel Carlsen betoner det biologiske fundament for mennesket og dets samfundsdannelse og -orden.  Men ret beset drager den unge partiformand blot de politiske konsekvenser, som følger logisk af adfærdsgenetikkens og udviklingspsykologiens forskningsresultater.

Ligesom Enoch Powell ønsker Daniel Carlsen at standse den demografiske revolte mod sit folk ”by stopping or virtually stopping, further inflow, and by promoting the maximum outflow“, som Powell skrev. Og efter endt læsning af Odelsret til Danmark er det da også mit indtryk, at Daniel Carlsen i dag har mere til fælles med angelsakseren Enoch Powell end med tyskeren Adolf Hitler.

Nu har også den liberale filosof Kai Sørlander anmeldt Odelsret til Danmark. Det sker i forrige uges udgave af Weekendavisen, hvor Sørlander bl.a. skriver (min fremh.):

Som konsekvens af sin analyse går Carlsen imod enhver integrationspolitik. Han anser selve forsøget på at føre en sådan politik for at være en accept af multikulturalismen. Som alternativ går han ind for en aktiv hjemsendelsespolitik…

Konfronteret med et sådant politisk program må man spørge: Går det over stregen? Er det etisk-politisk utilladeligt? Det står umiddelbart klart, at det i dagens politiske spektrum er ekstremt. Det er mere indvandringskritisk end Dansk Folkeparti.

Men i sandhedens interesse bør bemærkes, at det ikke er nazistisk. Den ret, som Carlsen giver det danske folk, giver han ethvert folk…’

GÅR programmet alligevel over stregen, selvom det ikke er nazisme? Det afgøres af, hvor stregen ligger. Ifølge den herskende opfattelse tegnes den af de særlige konventioner, som giver enhver, der kan sandsynliggøre, at han er politisk forfulgt i sit hjemland, en menneskeret til at få asyl i Danmark. Ligegyldigt hvor han kommer fra og ganske uden hensyntagen til de sociale konsekvenser for Danmark. Retten er taget ud af politik – og gjort til et rent juridisk spørgsmål.

Hvis det er stregen, så er det klart, at Carlsen har overskredet den. Men til gengæld er denne streg i allerhøjeste grad problematisk…

Daniel Carlsen, leder af Danskernes Parti (DP), opstiller i Århus til det kommende kommunalvalg. DP opstiller tillige i Fredericia, Hjørring, København, Brøndby og Sønderborg, samt til regionsvalg i Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Hovedstaden . Læs mere på DP’s hjemmeside.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Boganmeldelse, Parlamentarisme. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s