Kommunistisk valgkamp IV

Anklagemyndigheden har nu besluttet at anke dommen i Redox-sagen. Syv Redox-medlemmer spræller altså så at sige stadigt i nettet. Det presser så andre til at stå frem. Ifølge en pressemeddelelse fra Danskernes Parti (DP), så har to andre Redox-medlemmer søgt om aktindsigt i partiets stillerlister.

Ifølge DP titulerer Maja Larsen sig journalist. For et par år siden skrev en Maja Larsen faktisk en håndfuld artikler for Ekstra Bladet, men om der er tale om samme person er i skrivende stund uvist.

Fotografen Claus Haagensen er uden tvivl identiske med freelancefotografen Claus Svart Haagensen fra Åbyhøj, der allerede i 2009 blev afsløret som håndlanger for hackerbanden. Ifølge Uriasposten kom det under retssagen mod Redox’ voldelige medlemmer frem, at Claus Haagensen tilhører bandens inderkreds.

Redox-medlem Claus Svart Haagensen i forgrunden, fotograferet 2009 under et arrangement i Trykkefrihedsselskabet (foto: Uriasposten).

Uriaspostens redaktør, historikeren Kim Møller, fortæller videre:

Af omveje er jeg blevet oplyst, at der i mappen om undertegnede, blandt andet var et foto af mig i jakkesæt og en liste over gæster til Trykkefrihedsselskabets arrangement i forbindelse med udgivelsen af Vejen til Damaskus, 19. februar 2008. Jeg tog et hurtigt kik på billederne fra dengang, og følgende dukkede op: Claus Svart Haagensen.

Hvad skal Redox så bruge DP’s stillerlister til? Ja, ved kommunevalget i 1997 foretog Enhedslisten samme manøvre mod partiet Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB). Stillerne blev efterfølgende opsøgt på deres bopæl, afkrævet forklaring og siden udstillet med navn og adresse i partiorganet Socialisten Weekend.

Pudsigt nok kom det så i 1998 frem, at seksten år tidligere skulle en civil PET-agent have videregivet stillerlisten fra Socialistisk Arbejderparti (SAP) til tjenesten. Siden da var SAP gået ind i Enhedslisten og SAP-medlemmet Søren Søndergaard sad nu i Folketinget for liste Ø.

Efter den påståede afsløring af PET’s metoder, gik Søren Søndergaard på skærmen hos TV Stop, den autonome bevægelses lille fjernsynskanal. Indigneret påpegede han, at de borgere, der i sin tid skrev under på SAP’s stillerliste, hverken behøvede at være medlemmer af partiet eller overhovedet være enig i dets politik. De havde bare støttet  SAP’s demokratiske ret til at stille op til valg.

På den baggrund fastslog Søren Søndergaard, at PET’s hensigt med at indsamle SAP’s stillerlister kun kunne være at skræmme.

Søren Søndergaard

Søren Søndergaard fra SAP og Enhedslisten , TV Stop 1998.

Søndergaards påstand om PET var aldeles ulogisk. I seksten år havde ingen vidst, at PET angiveligt var i besiddelse af SAP’s stillerliste og ingen havde derfor noget at være skræmt over. Søndergaards påstand giver derimod mening hvis man antager, at han har forestillet sig, at PET’s motiv til i 1982 at anskaffe sig SAP’s stillerliste, var det samme som Enhedslistens motiv til i 1997 at anskaffe sig DNSB’s stillerliste.

Det hører med til historien, at under kommunevalget i 1997 var Enhedslisten ikke den eneste gruppe på det yderste venstre, der forsøgte at skræmme andre partiers stillere. Det oplevede jeg personligt. I forbindelse med valget havde jeg nemlig skrevet under på en stillerliste for Nationalpartiet Danmark.

Demos-gruppe

En gruppe Demos-folk, fotograferet i Fælledparken 2004. Erik Jensen ses i midten, med en ølflaske i hånden. Med ryggen til ses yderst til venstre Petter Sommerfelt, der efter Erik Jensens død i 2008 forsøger at drive Demos videre.

Jeg var hverken medlem af eller stemte på Nationalpartiet Danmark. Jeg synes bare, de også havde ret til at blive prøvet ved et valg. For min uforskammet demokratiske handling blev jeg efterfølgende udhængt i Demos Nyhedsbrev af den nu afdøde kommunist Erik Jensen.

Som Danskernes Parti er inde på i sin pressemeddelelse, så hersker der i mit sind heller ikke den fjerneste tvivl om, at Redox, ligesom i sin tid Enhedslisten og Demos, ønsker at skræmme og intimidere mennesker, der med deres underskrift støtter op om den demokratiske proces. En proces, som disse yderliggående grupper beviseligt gør alt for at kortslutte.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, Den røde terror. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s