Cecilie Roed Schultz sat på plads

Enhedslistens spidskandidat i Fredericia kommune, den 27-årige husholdningslærerinde Cecilie Roed Schultz, gjorde sig første gang kendt i offentligheden, da hun i begyndelsen af sin valgkamp forårsagede, at en lokal biograf fjernede Danskernes Partis valgvideo. “Byrådskandidat i urent trav?”, spurgte den lokale presse efterfølgende.

Cecilie Roed Schultz fik for alvor skabt blæst om sin person, da hun onsdag den 6. november udvandrede fra et vælgermøde på HTX Lillebælt. Til flere medier begrundede hun sin udvandring med, at hun ikke ville “legitimere” Danskernes Parti ved at tale til et møde, hvor partiets kandidat Morten Schjetne deltog.

Allerede dagen efter forsikrede Cecilie Roed Schultz, der er midlertidig ansat som underviser på Social- og Sundhedsskolen i Vejle, dog vælgerne om, at hun ville “respektere udfaldet af den demokratiske proces” og “acceptere nationalister i byrådet“.

Samme dag kunne en tilfreds Morten Schjetne konstatere, at “Enhedslistens skrigeri giver os reklame“. Schjetnes vurdering blev bakkes op af valgforsker Rune Stubager, der fastslog, at Enhedslistens taktik “… er potentielt skadeligt for dem selv og potentielt gavnligt for modstanderen, der får yderligere opmærksomhed på det“.

Men faktisk viste det sig, at med sin selvskabte medieblæst omkring Danskernes Parti gik Cecilie Roed Schultz direkte imod Enhedslistens interne instruks om, hvordan Danskernes Partis valgkamp skulle saboteres:

For et så lille parti gælder nemlig devisen ‘al omtale er god omtale’.  Det er svært for Danskernes Parti selv at komme i pressen, men de bliver en god historie, hvis de er i konflikt med andre.

Da lokalpressen fredag den 8. november afslørede, at flere af Enhedslistens kandidater nægter at stå offentligt frem, var Cecilie Roed Schultz ikke sen til at give Danskernes Parti skylden. Derimod nævnte hun intet om, at hendes egen ægtemand, den tidligere gadekriger Marc Hast Knudsen, er blandt dem, der gemmer sig for pressen.

Cecilie Roed Schultz’ grove beskyldninger mod Danskernes Parti affødte et større indslag på TV Syd , der gav Morten Schjetne lejlighed til at profilere sig lidt mere modent og varmt end hvad Roed Schultz, der som typisk politiker sender sin børn i privatskole, almindeligvis kan præstere.

I det nævnte indslag blev Cecilie Roed Schultz spurgt direkte, om hendes medieombruste mødeudvandringer nyttede noget. Hun svarede, “Der har aldrig været så stor medieeksponering af Enhedslisten i Fredericia, og af mig, som der er lige nu.”

Det bliver nok aldrig opklaret, om det var antifascisme eller opportunisme, der lå bag Cecilie Roed Schultz’ udfald og mødestunt. Men internt blev hun i hvert fald sat så meget på plads, at Enhedslisten onsdag den 13. november meddelte pressen, at man nu havde fundet ud af, at ” demokrati betyder, at alle har lov til at komme til orde… Derfor har vi besluttet at dukke op og blive, hvis vi skulle komme til et valgmøde, hvor Danskernes Parti også er inviteret“.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, Danskernes Parti. Bogmærk permalinket.

Et svar til Cecilie Roed Schultz sat på plads

  1. Santor siger:

    Man kunne måske ligefrem påstå at Danskernes Parti har en demokratisk opdragende effekt på EL, og det er da en god ting 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s