Fascistjægeren

I disse dage skal alle vistnok have en mening om mordet på den amerikanske præsident John F. Kennedy, der i november 1963 blev skudt under et besøg i USA-delstaten Texas’ hovedstad Dallas. Det må jeg så også hellere ha’.

Den erklærede fascistjæger Lee Harvey Oswald poserer med sine våben og med eksemplarer af de kommunistiske aviser, han flittigt læste.

Jeg giver ikke en døjt for de konspirationsteorier, som pressen lovligt udspreder i disse dage om mordet på Kennedy. Hvis nogen skulle være i tvivl om, at Lee Harvey Oswald begik mordet, og begik det på egen hånd, så kan jeg stærkt anbefale, at man ser eller genser TV-programmet On Trial: Lee Harvey Oswald (sendt på dansk fjernsyn i november 1986. Kan ses på youtube-kanalen David Von Pein’s JFK Channel.)

Dernæst synes jeg, at vi alle skal huske på, at den hippe præsident med de mange damebekendtskaber ikke var Lee Harvey Oswalds eneste offer den dag. Tre kvarter efter attentatet blev Oswald stoppet af den 38-årige politibetjent J.D. Tippit. Vidner så, hvordan Lee Harvey Oswald først skød Tippit tre gange i brystet og dernæst gik hen til den hårdt sårede betjent og skød ham på klods hold i hovedet.

J.D. Tippit var dekoreret veteran fra anden verdenskrig. Han efterlod sig kone og tre børn. Besøg J.D. Tippits smukke mindeside.

Ved sin anholdelse foregav Oswald at overgive sig, men trak så igen sin revolver og forsøgte at skyde politibetjent Nick McDonald. Betjenten reddede livet ved resolut at blokere hanen på Oswalds Smith & Wesson med sin hånd. I det efterfølgende slagsmål blev Oswald hurtigt den lille. “Politibrutalitet”, hørte vidner Oswald skrige op, da han blev ført bort.

Dobbeltmorderen Lee Harvey Oswald triumferer ved sin anholdelse.

Med hensyn til Oswalds motiv, så har forfatteren Norman Mailer i sin mammutbiografi Oswald’s Tale efter min mening endegyldigt påvist, at Lee Harvey Oswald var en desillusioneret kommunist, der dræbte præsident Kennedy for at kaste verden ud i kaos. Mailer peger også på, at Oswald kan have været involveret i et morderisk homofilt opgør, mens han som marineinfanterist var udstationeret i Japan.

Lee Harvey Oswald var erklæret antifascist og forsøgte i april 1963 at myrde forhenværende generalmajor Edwin Walker i dennes hjem. Walker var en af datidens prominente antikommunister, og blev derfor systematisk lagt for had i de kommunistiske aviser, som Oswald så ivrigt slugte indholdet af.

Efter det mislykkede mordforsøg på Walker, signerede Oswald et fotografi af sig selv med sine våben “Hunter of fascists” og gav det til en af sine venner.

Personligt husker jeg ikke mordet på præsident Kennedy. Derimod husker jeg en avisforside (måske BT) fra 1965 med billeder af de fire politibetjente, som vaneforbryderen Palle Sørensen samme år havde dræbt i København.

Mange år efter dannede venstreekstreme i København BZ-Brigaden for at slås med politiet. “Palle, We need you“, proklamerede brigadens Ryesgade-gruppe. Medlemmer af Ryesgade-gruppen blev senere – ligesom Lee Harvey Oswald – fascistjægere og tog navnet Antifascistisk Aktion.

BZRyesgade

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 svar til Fascistjægeren

 1. velijoze siger:

  Denne artikel beskriver, hvordan amerikanske venstreintellektuelle har overtaget kennedymyten.
  http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/the-jfk-conspiracy-theory-is-the-conspiracy/?utm_source=FrontPage+Magazine&utm_medium=email&utm_campaign=0784aaeb7a-Mailchimp_FrontPageMag&utm_term=0_57e32c1dad-0784aaeb7a-156599993

  Jeg kom til at tænke på Mumia Abu-Jamal, da jeg læste om Lee Harvey Oswald. Mumia Abu-Jamal også en voldspsykopat, som myrdede en politimand på samme måde som Lee Harvey Oswald. Alligevel blev Mumia Abu-Jamal en “frihedshelt” for venstreekstreme.

  • Martin Kasler siger:

   Ja, Mumia Abu-Jamals mord i 1981 på politibetjent Daniel Faulkner minder meget om Oswalds mord tyve år tidligere på J.D. Tippit. Et andet venstrefløjsikon, Leonard Peltier fra AIM, myrdede i 1975 under lignende omstændigheder to FBI-betjente, Ronald Williams og Jack Coler.

   • Martin Kasler siger:

    Jeg glemte en sigende detalje. Bag den danske Free Mumia Abu-Jamal-Kampagne i 1996 stod ledende medlemmer af AFA såsom Martin Lindblom, der ved den lejlighed optrådte under dæknavnet “Martin Nielsen”.

    Martin Nielsen var en fanatisk kommunist – og i øvrigt far til den Anton Nielsen, der for to år siden blev idømt seks måneders fængsel for terrorstøtte.

    • Hans Und siger:

     Og Anton Nielsen er far til Maja og Morten.

     Maja har været formand for dansk-cubansk forening. Nettet er af en eller anden grund støvsuget for oplysninger desangående.

     Vedr. Morten er gættet at han er den Morten Nielsen der er formand for Afrika afdelingen i Torkil Lauesens ulands halløj.

     Konstellationen, DKP børn der går uden om ophavets parti, kan synes underlig, men man kan betænke, at Weymann brødrene også kom fra et stærkt troende kommunistisk miljø, ligesom Blekingegadebandens Fører Godfred Appel tidligere havde siddet i DKPs central Kommité.

  • velijoze siger:

   Her er en særdeles velskrevet artikel om Warren-reporten.
   http://www.salisburyreview.com/archive/2014/4.2014winter.pdf

 2. Flavian Bergström siger:

  Jag vill minnas att år 1993 på svensk TV sändes en dansk film där man bestämt menade att Lee Harvey Oswald omöjligen kunde ha mördat JFK. Man menade istället att det var fråga om något slags statskupp som syftade till att göra LBJ till president och att J. Edgar Hoover var inblandad i denna komplott.

  Vet någon här vilken film det är jag såg? Snälla hjälp mig att hitta den!

  • Martin Kasler siger:

   Mener du en dansk spillefilm? Eller blot en film sendt på dansk TV? I sidstnævnte tilfælde kunne det dreje sig om Oliver Stones JFK.

 3. Flavian Bergström siger:

  Nej, det var en dansk dokumentär av hög kvalitet. Jag tycker att Oliver Stones film är ren smörja. Speakerrösten var dansk, men det fanns en svensk textremsa under och det var en dansk produktion.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s