Enhedslistens BR-ekstremister

rebelvold9Uriasposten har man gravet et af mine gamle debatindlæg på internettet frem. Det stamme fra oktober 1998 og er en replik til et indlæg begået af Enhedslistens Morten Kabell, der just har fået en borgmesterpost i København.

I 1998 var den homofile Morten Kabell medlem af både Enhedslisten og dens uofficielle ungdomsorganisation ‘Rebel – Unge Revolutionære Socialister’. Om forholdet mellem Enhedslisten, Rebel og tæskeholdet Antifascistisk Aktion (AFA), vedgik Kabell i den pågældende debat, at “der er flere der er medlemmer alle tre steder“.

Som det fremgår af den gamle debat, så overraskede Morten Kabells oplysning mig ikke. Men egentligt syntes jeg, det kunne være svært at forstå, hvorfor nogen havde behov for at være medlem af både AFA og Rebel, for sidstnævnte organisation var efter min mening rigeligt voldsberedt.

Rebel stod bag to udgivelser. Kvartalsavisen Avanti! (der også var navnet på Mussolinis avis) og det interne medlemsblad Muldvarpen. I begge disse publikationer blev der åbenlyst pralet af Rebels voldelighed:

Bagefter går demonstrationen så ned for at tæve lortet ud af ca. 20 medlemmer af Dansk Ungdom…
Muldvarpen Nr. 1/1996, september.

Vi vil gerne se flere nazister med knæ i hovedet og flere gravstene som rige svin ligger begravet under.
Muldvarpen Nr. 9/1998, juni.

Vi kan fortælle, at episoden [overfaldet på Pia Kjærsgaard] har integreret Rebel yderligere med både organiserede og uorganiserede.
Muldvarpen Nr. 9/1998, juni.

Vi tvang en fyr fra Combat 18 til, at aflevere sine mærker og fik ham til at flygte langt væk.
Muldvarpen Nr. 9/1998, juni.

Ikke-vold er blevet prøvet som konkret kampmiddel og historien har forkastet den, eller for igen at bruge et Marx-citat “Historien er dommeren og proletaren bødlen.”
Muldvarpen Nr. 11/1998, august

Jeg følte mig som i vakum, klamrede mig håbefuldt til min sidemand, og kunne mærke hadet til denne groteske scene stige. “Svin, svin, svin…”, dundrede det i mit hoved..
Avanti! Nr. 14, efterår 1998

Man skal ikke helt afskrive volden som politisk kampmiddel… Terror er i orden..
Muldvarpen Nr. 15/1998, oktober.

En frisk demonstrant går helt hen til sporvognen, slår tre-fire gange på ruden indtil den smadrer og fortsætter sin banken på nazisten gennem den smadrede rude.
Avanti! Nr. 15, vinteren 1998.

Rebel mener på baggrund af klassekampens erfaringer, at vold bliver en nødvendig del af kampen mod reaktionen.
Muldvarpen Nr. 1/1999, januar.

I den gamle netdebat, som Uriasposten har fundet frem, nævnes en vis Knud Holt Nielsen. I modsætning til Morten Kabell, så var Holt Nielsen et særdeles centralt medlem af Rebel, hvor han gik under navnet “Hoxha” (en gammel kommunistisk diktator hed Enver Hoxha).

Knud Holt Nielsen er just blevet indvalgt i Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten. Det samme gælder et andet tidligere centralt Rebel-medlem, Ulrik Kohl, der ved Højesteret i 2009 blev idømt seks måneders betinget fængsel for støtte til terror.

I 2011 blev det afsløret, at Willy Søvndals spindoktor Thomas Sæhl Sørensen havde været mangeårigt medlem af Rebel. Sæhl Sørensen lagde med det samme klar afstand til de holdninger, han som medlem af Rebel havde stået for frem til årtusindskiftet. Det har hverken Morten Kabell, Ulrik Kohl eller Knud Holt Nielsen.

***

Dette indlæg blev udgivet i Enhedslisten, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s