Ekstremister dømt for brandattentater

De to venstrefløjsekstremister Frederik Pryds og Peter Jensen blev i går idømt syv års fængsel for en række brandattentater. Selv om attentaterne var politisk motiverede, frifandt landsretten dem for terror.

Målet for ekstremisternes had var bl.a. Kopenhagen Fur, Pelsbox Danmark, Saga Fur, Politiskolen og Nordea. Brandskaderne er opgjort til omkring seks millioner kroner.

I sagen om attentatet mod Politiskolen blev Tobias Melsted Hansen, Daniel Holst Petersen og Anders Christtreu hver straffet med fængsel i et år og ni måneder.

Gruppen opererede i årene 2010-2011 fra Christiania og flere af de dømte har da også erkendt et massivt hashmisbrug. Flere er kendt fra andre ekstreme sammenhænge.

***

Læs også Her er de fem terror-tiltalte og Dømt brandstifter: “Hvis vi skal sidde der til vores dages ende kan vi sgu lige så godt fucke nogen op.”

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Den røde terror. Bogmærk permalinket.

8 svar til Ekstremister dømt for brandattentater

 1. Hans Und siger:

  Linket i “Her er de fem terror-tiltalte er dødt.

 2. Hans Und siger:

  Det er utroligt de bliver frifundet for terror. Dommerne har måske ment, at befandt sig i en såkaldt vildfarelse, hvor de dømte nok selv har ment det lavede var terror, men at det ikke var tjeneligt som terror.
  Her vil jeg mene det er dommerne der er i en vildfarelse, nemlig den, at brandstiftelse ikke skulle kunne “opskræmme” befolkningen. Selvfølgelig kan brandstiftelse potentielt det, at det så ikke gjorde det, kan aldrig blive en grund til, at give de dømte rabat. Desforuden var det jo det de ville opnå, og så kan man jo overveje forsøg, der i dansk ret er præcis så strafværdigt som den fuldbyrdede gerning.

  Den problemstilling gjorde sig i øvrigt også gældende i sagen om Blekingegadebanden, hvor man udemærket kunne have dømt for medvirken til drab og så straffet med livstid for det.

  Også er det underbelyst, at de dømte befandt sig i et miljø der er kontrolleret af, eller i hvert fald under stærk indflydelse fra, Enhedslisten/SF.

 3. Balder siger:

  Intet kan undre mig mere når jeg gang på gang ser Palle Dragsted tone frem på skærmen som én af dem hvis indspark vi åbenbart ikke kan undvære. De dømte er nok sikret et fedt job i Købehavns Kommune efter udstået straf, som det plejer. Og hvem ved, måske bliver én af dem en dag overborgmester i København.

 4. Hans Und siger:

  OT
  Det berygtede Enhedslistemedlem Sune Håkonsson har udover, at være medunderskriver på en støtte erklæring for Pernille Rosenkrantz-Theil, (der er kendt for sin deltagelse i malings-terrorangrebet på Fogh), været redaktør på terrorgruppen REBELs “håndbog” for medlemmerne.

 5. Hans Und siger:

  A pro pos.

  http://www.information.dk/481996

  Der skulle vidst være baggrund for med lidt arbejde, at identificere et par aktørere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s