Homofili under pres i Uganda

I det mørke Afrika blev der for fem dage siden tændt et håbets lys. Den lovgivende forsamling i den tidligere britiske koloni Uganda, vedtog nemlig da enstemmigt en lov, der kan give livsvarigt fængsel for grov homofili.

Folkevalgte David Bahati, der utrætteligt har kæmpet for, at Uganda bliver et foregangsland i udryddelsen af homofili. Kronen på hans værk kan blive den nye lov til beskyttelse af Ugandas kultur og børn.

Ugandas lovgivere ønsker tydeligvis at rykke ondet op med rode. Fra CNN:

The bill also proposes years in prison for anyone who counsels or reaches out to homosexuals, a provision that would ensnare rights groups and others providing services to lesbians, gays, bisexual and transgender people.

Loven skal inden 30 dage underskrives af præsidenten, der dog også kan vælge at sende den tilbage til parlamentet for yderligere behandling. Men få synes at tvivle på, at loven vil træde i kraft.

Ugandas selvstændige kurs i forhold til Vestens dekandente og anti-kristelige politik på området, har fået flere vestlige lande til true med at skære i ulandsbistanden til den tidligere koloni. Men da Kina investerer massivt i landet, så tror jeg man i Uganda er ret ligeglad med Vestens afpresningsforsøg.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s