For deres ret til livet

Når vi snakker om abortens væsen, er det logisk set tågesnak at trække grænser for, hvornår det er et menneske. Der er ikke andre logiske slutninger, end at det er det ved undfangelsen.
Anna von Sperling, abortionist

I takt med, at Spanien siden midten af 1990’erne har liberaliseret adgangen til legalt fosterdrab, er antallet af provokerede aborter mere end fordoblet.

Det spanske massemord på ufødt liv tog for alvor fart, da den daværende socialistiske regering for tre år siden indførte nærmest danske tilstande på området. Men i modsætning til herhjemme, så smed den borgerlige opposition ikke håndklædet i ringen. Tværtimod gjorde det ledende konservative parti Partido Popular det til en mærkesag, at ville standse abortionisternes  makabre virke.

I 2011 blev socialisterne sparket eftertrykkeligt på porten og på de spanske vælgeres bud tog Partido Popular tøjlerne. I år lød så det glade julebudskab fra Madrid, at den konservative regering har fremsat et lovforslag, der vil forbyde fosterdrab i et sådan omfang, at kun voldtægt eller helbredsproblemer bliver lovlig grund til provokeret abort.

Paradoksalt nok har abortionisternes som de første påpeget, at ud af omkring 118,000 årlige fosterdrab, så vil det nye lovforslag redde omkring 100,000 ufødte børns liv. Da de konservative samtidig har massivt flertal i parlamentet, er ingen i tvivl om, at loven kommer til at træde i kraft i 2014.

Også på EU-niveau er modstanden mod fosterdrab ved at tage til. Ifølge Catholic News Agency så led abortionisterne her i december for anden gang nederlag i Europaparlamentet, da de forsøgte at få forsamlingen til at stemme for, at fosterdrab skal være en menneskeret indenfor Unionen.

Og i skrivende stund afventer EU-borgerinitiativet One of US resultatet af deres store underskriftsindsamling mod Unionens finansiering af “aktiviteter, som forudsætter ødelæggelsen af menneskelige embryoner, særligt på områder der angår forskning, udviklingsbistand og folkesundheden“. Godkendes underskrifterne, vil EU-kommissionen med stor sandsynlighed være forpligtet til i det mindste at behandle lovforslaget.

***

(Illustration: A Mother and Child by a River, with Wild Roses, Mildred Butler 1900.)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Abort, Tro. Bogmærk permalinket.

Et svar til For deres ret til livet

  1. Balder siger:

    Og det bedste er; når disse børn vokser op og får at vide hvem de kan takke for at de endnu lever, så er der sikret et godt familievenligt konservativt styre et stykke tid fremover.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s