Endnu håb for Uganda

For nogle dage siden kunne massemedierne i USA og EU triumferende meddele, at Ugandas præsident Yoweri Museveni har afvist at underskrive en lov, der bl.a. vil kunne give fængsel på livstid for “aggravated homosexuality” (d.v.s. til AIDS-spredere, seriekrænkere og pædofile.)

Loven, der i december 2013 blev vedtaget af det ugandiske parlament, tilskriver også “years in prison for anyone who counsels or reaches out to gays and lesbians“, ligesom man vil kunne idømmes op til tre års fængsel, hvis man ikke anmelder et unaturligt forhold til myndighederne.

Præsident Musevenis afvisning af den nye og populære lov, skal uden tvivl ses i lyset af den økonomiske og diplomatiske afpresning, som de mægtige unioner i nord gennem længere tid har udøvet mod den tidligere britiske koloni for at få stoppet loven. Den er nemlig populær i Uganda, hvor man de senere år har oplevet en markant spredning af homofili.

Præsident Yoweri Musevenis optræden har uden tvivl været en skuffelse for de mange gode kristne, der troede at se et håbets lys tænde i det sorte Afrika. Men slaget er langtfra tabt. Hvis præsidenten nemlig tre gange afviser at underskrive en lov og sender den tilbage til parlamentet, så kan et flertal på to tredjedele af forsamlingen sætte loven i kraft.

Samtidig har præsident Museveni i et brev til den ugandiske parlamentsformand udtrykt enighed i dele af loven:

[Y]es, we should legislate harshly against those people with money, from within and without, who take advantage of the desperation of our youth to lure them into these abnormal and deviant behaviors. I would support a life sentence for the one who lures normal youth into these disgusting behaviors – especially homosexuality. On this one I would agree with the Bill passed by Parliament.

Med andre ord, så synes man i skrivende stund at kunne nære et begrundet håb om, at Uganda i en nær fremtid i hvert fald får et forbud mod at propagandere for homofili, sådan som vi kender det fra f.eks. Rusland.

Samtidig har lande som Kina og Indien fortrængt Vesten som Ugandas største investorer og vigtigste handelspartnere. Det synes derfor ikke usandsynligt, at landet i en overskuelig fremtid ikke længere behøver at indrette sig efter vore dekandente magthaveres smag og lyster.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Endnu håb for Uganda

 1. Hans Und siger:

  En af de imperiale organisationer der er tilstede i Uganda og som flittigt arbejder med at ødelægge landet er den kommunistiske dæk organisation Mellemfolkeligt Samvirke.

  De skriver i indledningen af deres omtale af landet:

  “Engang blev Uganda fremhævet som et mønsterland i Afrika med et spirende demokrati og ingen korruption. Men sådan er det ikke længere.
  http://www.ms.dk/afrika/uganda

  Og der er jo ikke andet at sige end, at Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde med at nedbryde negerne har båret frugt. Et vigtigt element har utvivlsomt været, at man har sendt frivillige homopædofilister til landet, hvor de har hjulpet til med at sprede HIV-viruset, som 7,2% af befolkningen i følge den kommunistiske dæk organisation bære på.

 2. Hans Und siger:

  For øvrigt så jeg på en anden kommunistisk webside, Medkræft, at man føre kampagne for at en homofil neger fra netop Uganda, skal have asyl her i Danmark. Begrundelse er, at hen risikere at blive slået ihjel. Det er så ikke af regeringen, der blot vil forbyde homofil propaganda og omgang med mindreårige der vil slå ham ihjel, men vrede medborger der ikke ønsker at lægge drengebørn til hans lyster, kan jeg forstå.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s