Night Wolves på Krim

Jeg har tidligere omtalt den store russiske motorcykelklub Night Wolves, der med sine 5000 medlemmer står Vladimir Putin nær. “The Night Wolves believe in Russia, we believe in Christianity“, har gruppens leder Aleksandr Zaldostanov udtalt.

For nylig drog klubben til Krims hovedstad Simferopol for at støtte halvøens befrielseskamp. Så vidt jeg har forstået, så var medlemmer af Night Wolves i sidste måned med til at danne den pro-russiske milits Ukrainsk Front.

Nox Arcana Night of the Wolf:

***

Dette indlæg blev udgivet i Night Wolves, Ukraine. Bogmærk permalinket.

17 svar til Night Wolves på Krim

 1. anders Sørensen siger:

  Iaften er Krim frit, først og fremmest takket være de tilbagevendte “Gyldne ørne”. Link tekst

 2. Polka Charlie siger:

  Hej Martin, kunne du ikke blogge om baggrunden for din støtte til Putin/Rusland? Jeg er med på ’tilbage til kristendommen’-argumentet, men udover det så hopper kæden af for mig.
  I et tidligere blogindlæg billigede du at nogle sindsforstyrrede kvindemennesker fik pisk, en af de sindsforstyrrede kvinder lå på jorden imens hun blev tæsket… Var det ikke bedre, om disse syge kvinder blev lukket inde i et beskyttet miljø (f.eks. i et fængsel eller på en galeanstalt) hvor en læge/psykiater kunne tage dem under kyndig behandling? – Jeg har svært ved at se noget ærefuldt i at tæske en kvinde – og at det foretages offentligt af myndighedspersoner, gør det på ingen måde bedre.

  • Martin Kasler siger:

   Jeg opfatter ikke den slags unge kvinder som sindsforstyrrede, men som moralsk fordærvede. De skal sendes i kloster, hvor de gennem et liv i bøn og arbejde kan søge Guds tilgivelse.

   Hvis udviklingen i Rusland fortsætter, så ser jeg intet i vejen for, at vi om føje tid vil se et samfund, hvor sådanne “sanktioner” bliver anvendt. Derfor er jeg en varm tilhænger af den kurs, som Rusland under Putin har taget.

   Den smerte, som “Pussy Riot’s” medlemmer mærkede fra knutens svirp, er for intet at regne for den sorg og smerte, som millioner af kristne led da gudsbespotterne vanhelligede katedralen i Moskva. Og der findes ingen ærefuld måde, hvorpå rakkerpak kan holdes nede. Slår øvrigheden ikke hårdt ned, så opmuntres pakket blot i sin vildfarelse. Det ser vi alt for mange gange her i Vesten.

 3. Polka Charlie siger:

  Martin, jeg kan naturligvis godt følge din argumentation. Særligt hvis man tager ‘knutens svirp’ på en – mere eller mindre – forvarsløs kvindekrop ud af ligningen.
  Hvad med første led af min kommentar, spørgsmålet omkring Putin/Rusland? Jeg tænker, at du baserer støtten/sympatien på mere end religion/moral. Jeg har flere steder læst, at Putin rider på en populistisk “religionsbølge” som følge af årtiers forbud mod religion i et land som tidligere havde et stærkt religiøstfundament. Forstået således, at Putin er knapt så religiøs som han foregiver. Som jeg ser det, er Putin’s Rusland snarre en reetablering af Sovjet end en genfødsel af Zarens Rusland.

  • Polka Charlie siger:

   Ja, det skulle naturligvis være hæftet på som opfølgning til dit ovenstående svar… Det smuttede lige.

  • anders Sørensen siger:

   Du bringer et par vigtige emner på banen. Hvorfor betyder Kristendommen så meget mere i Rusland end i vesten? Det skyldes ikke et trods mod tidligere forbud, derimod at Rusland har været forskånet mod vestens humanisme. At være religiøse er ligeså naturligt som at være menneske
   Om Putin er en god kristen eller ej, må gud bedømme, Du, jeg og andre burde have nok i at forsøge at være gode kristne.
   Hvilken vej Rusland går, kan selvfølgelig være svær at spå om, omend jeg ikke selv er i tvivl. Romantiseringen af Sovjet-tiden spiller unægtelig en rolle i den russiske selvbevidsthed, men den bliver også omfolket fra at være et ideologisk projekt til at omhandle national storhed og selvrespekt. Jeg har fundet denne musikvideo fra Sevastopols lokal tv, og det afspejle dette aspekt glimrende http://www.youtube.com/watch?v=iep8eSV0-w0
   Sangen hedder iøvrigt “alt er i vores hænder”

   • Polka Charlie siger:

    “Om Putin er en god kristen eller ej, må gud bedømme, Du, jeg og andre burde have nok i at forsøge at være gode kristne.”
    Det kan du have så evigt ret i.

    “Romantiseringen af Sovjet-tiden spiller unægtelig en rolle i den russiske selvbevidsthed, men den bliver også omfolket fra at være et ideologisk projekt til at omhandle national storhed og selvrespekt.”
    Det er vel meget logisk, at der er sket det skifte, da det ideologiske projekt fejlede katastrofalt. Jeg er ret skeptisk i forhold til Ruslands nuværende ageren. De kommende måneder/år vil vise, om jeg tager grueligt fejl.

    Musikvideoen er som jeg ser det tyk, tyk, tyk propaganda, som spiller på alle de klassiske tangenter… Jeg forstår desværre ikke russisk, så jeg skal afholde mig fra at vurdere teksten, men rent visuelt er jeg ikke i tvivl – det er propaganda.

    • anders sørensen siger:

     Mht. Ruslands ageren, så synes jeg den har været ualmindelig passiv. Jeg skal ikke kloge mig, og slet ikke på Putin og Lavrov´s vegne. Men havde Rusland langt tidligere optrådt mere offensivt overfor Ukraine, havde denne konflikt måske slet ikke opstået. Med offensivt, mener jeg ikke nødvendigvis med militærmagt, men økonomisk støtte til Yanokovich´s regime langt tidligere, for alle kunne se hvilken vej Ukraine gik. Måske har det ikke været muligt indenrigspolitisk I Rusland, og ej heller I forhold til Ukraine.
     Jeg er ikke I tvivl om, at Rusland meget tidligt, har kendt til de amerikanske planer i Ukraine, og Rusland har intet foretaget sig, for at stabilisere Yanokovich regime. Mao. Rusland har ikke optrådt som en aggressor, men blot gjort hvad de har været nødtil at gøre.
     Hvis du med Propaganda mener, at musikvideoen ikke giver et retvisende billede af begivendehederne, så tager du fejl. Men ingen tvivl, den rammer lige i hjertet af en hver borger i Sevastopol. De opfatter det, som 3.gang at de bliver belejret i løbet af 160 år, og de er stolte af at kunne gå i deres forfædres fodspor og forsvare deres by igen, uanset hvilket flag de er under.

  • Martin Kasler siger:

   Jeg tror du kunne få udbytte af at læse artiklen Putins hellige alliance fra kulturmarxistiske Information. En række Ruslands-specialister synes uafhængigt af hinanden at være enige om, at Vladimir Putin oprigtigt ønsker et Rusland efter zar Nikolaj 1.’s valgsprog “Ortodoksi, autokrati og fædreland”.

   • Anders Sørensen siger:

    Tak for linket, og ja, det er god læsning. Som jeg skrev, er jeg heller ikke selv i tvivl.
    Ang. den almindelige russers forhold til sovjettiden, er min pointe blot, at de ikke selv ser et modsætningsforhold i at hylde den røde hær, at se tilbage med stolthed på USSR som en tid hvor der var respekt om Rusland, samtidige med at de er troende og hylder Ivan d.Grusomme.
    Formanden for det ukrainske kommunist partis kommentar, til at Lenin statuen i December blev væltet og ødelagt, var, at Gud straffer gerningsmændene

  • Martin Kasler siger:

   Polka Charlie, du skriver: “Jeg tænker, at du baserer støtten/sympatien på mere end religion/mora.”

   Din antagelse er helt forkert. Jeg er ikke hvad man kalder russofil. Jeg ser et kristent imperium blive skabt i øst og det er den udvikling, jeg helhjertet støtter.

   • Polka Charlie siger:

    Egentlig russofili var ikke inde i mine overvejelser. Artiklen var ganske interessant, jeg har læst og hørt noget tilsvarende andet steds.

    “Jeg ser et kristent imperium blive skabt i øst ..” Personligt er jeg ikke overbevist om dette, men det må tiden jo vise.

 4. anders sørensen siger:

  På denne historiske dag, hvor Krim igen forenes med Rusland, er “the Surgeon” også på scenen på den Røde plads, for at takke Sevastopols befolkning for deres standhaftighed.

  • Martin Kasler siger:

   Hver gang jeg ser billeder af denne gigant af en mand, får jeg mindelser til Jimmy Deans “Big John”: “… one blow from a mighty right hand, send a Louisiana-fellow to the promised land” 🙂

 5. Anders Sørensen siger:

  Jeg troede, det var løgn, og alligevel var jeg ikke i tvivl.
  Det er V-dag i Rusland, og naturligvis er jeg ikke kommunist, for de antifascistiske undertoner er der naturligvis også på sådan en dag, men den russiske patriotisme kommer ud for fuld flor, og på en meget smuk måde.
  Jeg ved selvfølgelig ikke hvorledes dagen bliver fejret Moskva. Men i Sevastopol er der en euforisk stemning, og jeg tillader mig at sige, at for første gang kan Sevastopol fejre denne dag som en fri by. Taknemmeligheden og glæden for at være kommet hjem til moder Rusland var enorm. Alle i paraden der startede om morgen og fortsætter til langt ud på eftermiddagen bliver hyldet. Hæren og flåden, veteraner, borgerværn. og kosakker. Men da jeg i stod på første række på Nakhimov boulevarden, med min søn på skulderene, og hørte larmen fra motorcyklerne, ja så var jeg ikke i tvivl. Night Wolves var her også.
  De stoppede 20 meter foran hvor vi stod, lige nord for Hotel Sevastopol. Vi kunne stadigvæk ikke se dem, for de unge piger stormede ud på Nakhimov boulevarden, for at få et billede af Aleksandr Zaldostanov. Endelig kørte de forbi, og min søn og jeg fik et glimt af Night Wolves, mens folk råbte Russia. Efter Night Wolves fulgte kosakkerne i parade uniformerne og de blev mødt med deres egen hyldest sang. Jeg håber, at Danmark en dag lære at hylde vores egne helte på samme måde, for jeg har aldrig oplevet noget så gribende.

 6. Anders Sørensen siger:

  Uanset hvem man er, uanset hvor man er, således hylder man sit lands beskyttere – http://www.youtube.com/watch?v=1a0eDfd9Bto

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s