Sokol dræber leder af Right Sector

Det ukrainske parti Svoboda påstås almindeligvis at være højreorienteret, men er kendt for at være ekstremt pro-EU. I Ukraine føres den egentlige nationale kamp af Right Sector. Således slog partileder Dmytro Yarosh for få dage siden fast, at

“The Right Sector has not supported and does not support Ukraine’s accession to the EU… we are against Ukraine’s membership of NATO.

I går blev Right Sector’s stærke mand i byen Rivne, Oleksandr Muzychko, så dræbt af medlemmer af Sokol, ukrainsk politis nye specialstyrke. Den ukrainske regerings officielle version lyder, at Muzychko faldt i kamp efter han åbnede ild mod specialstyrkerne. Ifølge det uafhængige parlamentsmedlem Oleksander Doniy, så blev Muzychko “trukket ud af sin bil, bagbundet og efterfølgende dræbt af to skud i brystet.”

Russia Today”s korrespondent har kigget nærmere på baggrunden for mordet på Oleksandr Muzychko. Et indslag, I virkeligt bør give jer tid til at se:

Læs også professor Kevin MacDonalds The Unstable Alliance of Nationalists and “Mainly Jewish Oligarchs” in the Ukraine.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland, Ukraine. Bogmærk permalinket.

3 svar til Sokol dræber leder af Right Sector

 1. anders sørensen siger:

  Jeg ville have sympati for deres kamp, hvis handlede om at løsrive de gamle Østrig-Ungarnske område, fra resten af Ukraine, for det er der de høre hjemme.
  I østUA, er de, hvad jeg kan se fra bl.a. russiske medier, igang med at undertrykke den russiske befolkning.

 2. Morten Borup siger:

  Det er meget store ord at bruge om Den Højre Sektor, at den som den eneste gruppe fører “den egentlige nationale kamp”. Lidt for store efter min mening fordi Den Højre Sektor ikke har en overordnet målsætning. Organisationen er et virvar af mange mere eller mindre autonomt styrede grupper, der hver især formulerer nye hensigtserklæringer alt afhængig af hvordan vinden blæser. Du kan ligeså let træffe højresektor-folk, der mener, at det er deres opgave at beskytte minoriteterne, som du kan finde nogen, der mener det modsatte. Det afhænger mest af vejrudsigten, og hvordan du stiller spørgsmålene. Højresektorens politiske gren blev oprettet i al hast for at kunne få pladser i overgangsregeringen.

  Iøvrigt kommer det fuldstændigt bag på mig, at Svoboda er ekstremt pro-EU. Man er ikke ekstremt pro-det ene eller det andet, bare fordi man er tvunget til at vælge mellem pest eller kolera.

  • Martin Kasler siger:

   Right Sector har konstitueret sig som et politisk parti og jeg tager selvfølgelig bestik efter den linje, som partileder Dmytro Yarosh står for.

   Jeg læser jævnligt med på Svobodas engelsksprogede hjemmeside og jeg ser altså ingen forbehold i deres stræben efter at få Ukraine indlemmet i EU – og formodentligt også i NATO.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s