USA “forræderisk og aggressiv”

Når MSM skal begrunde sin ejendomsret over, hvem der kommer til orde i den offentlige debat (og ikke mindst hvordan), så pukker man som regel på, at pressen er samfundets vagthund overfor magthaverne.

Men ser man på den såkaldte Krim-krise, så fungerer MSM stort set som propagandamaskine for EU, USA og deres militæralliance NATO. Faktisk er det kun kulturmarxisterne på Information, der synes at holde fast i, at også Rusland har et synspunkt i sagen. Tillad mig at citere relativt fyldt fra en nylig analyse i bladet af konflikten:

NATO’s adfærd siden Sovjetunionens sammenbrud har fra Moskvas synsvinkel være forræderisk og aggressiv. Det kræver ingen fantasi ud over det sædvanlige at opfatte EU’s seneste politik over for Ukraine som en fortsættelse af samme politik.

Da ikkevoldelige revolutioner havde stødt de kommunistiske regimer i Østeuropa fra magten i 1989, indgik den sovjetiske præsident Mikhail Gorbatjov en historisk aftale med den amerikanske præsident George H.W. Bush. Det var uden tvivl den vigtigste diplomatiske aftale i slutningen af ​​det 20. århundrede.

Mikhail Gorbatjov gik med til at trække alle sovjetiske militærstyrker tilbage fra de tidligere satellitter og tillod endda Tysklands genforening – en meget vanskelig indrømmelse, eftersom den generation af russere, der havde lidt så meget for Tysklands hænder, stadig var i live.

Til gengæld lovede Bush den ældre, at de lande, der tidligere havde fungeret som Sovjetunionens bufferzone mod Tyskland–Polen, Tjekkoslovakiet, Ungarn, Rumænien og Bulgarien – ikke ville blive indlemmet i et udvidet NATO. De skulle have deres fulde frihed, blot under forudsætning af, at NATO ikke så sit snit til at rykke sine kampvogne og kampfly 1.000 kilometer tættere på Moskva.

Og videre:

NATO’s østgrænse er nu kun 120 kilometer fra Ruslands næststørste by, Skt. Petersborg. Russerne blev igen brændt af, da NATO opfordrede til Kosovos løsrivelse fra Serbien (hvilket satte en praktisk præcedens for Krim løsrivelse fra Ukraine), og endnu gang, da NATO tolkede Moskvas accept af begrænset militærintervention i Libyen for at stoppe en massakre som grønt lys for en udvidet kampagne for at vælte eneherskeren Muammar Gaddafi.

Ifølge en helt dugfrisk analyse i Information, så er det helt klart USA, der presser på for en militær optrapning af Krim-konflikten. Den sorte præsident Barack Hussein Obama rejser i disse dage rundt i EU for at

… overbevise europæerne om, at de må skærpe de økonomiske sanktioner, forøge frem for at reducere deres forsvarsudgifter samt acceptere udstationering af flere amerikanske soldater og militært materiel i Østeuropa.

I følge samme analyse, så skal en de seneste meningsmålinger nemlig have vist, at “kun 23 pct. af vælgerne vil stemme på en præsidentkandidat, der går ind for en aktivistisk udenrigspolitik. Amerikanerne er ganske enkelt krigstrætte.”

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til USA “forræderisk og aggressiv”

 1. anders sørensen siger:

  Ang. følgende,” … overbevise europæerne om, at de må skærpe de økonomiske sanktioner, forøge frem for at reducere deres forsvarsudgifter samt acceptere udstationering af flere amerikanske soldater og militært materiel i Østeuropa.”
  Jeg har tidligere hævdet at der er en tilnærmelse på vej mellem Tyskland og Rusland.
  http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1077165, med følgende oversættelse af overskriften “Merkel opposed the adoption of economic sanctions against Russia”.
  Den kan et af resultaterne af konflikten.
  Et vildt gæt er, at fører til splittelse I EU, og dermed EUs fald.

  • Martin Kasler siger:

   Ifølge danske medier, så har Merkel lige tilsvinet tidligere kansler Gerhardt Schroeder, fordi han har sagt stort set det samme som jeg citerer ‘Information’ for. Men som vi så under Den Kolde Krig med Willy Brandts Ostpolitik, så kan der meget vel komme et tysk mætningspunkt omkring hvor langt man vil gå for at tækkes amerikanske interesser.

   Jeg husker selv al balladen om NATO’s såkaldte dobbeltbeslutning omkring 1980, og modstanderne af opstillingen af Pershing II raketterne havde alle dage ret i en ting: En konventionel krig eller en krig på taktiske atomvåben med Sovjetunionen, ville blive udkæmpet på europæisk – fortrinsvis tysk – jord. I den forstand var det gratis for USA at lægge den hårde linje (som jeg var og er meget enig i) overfor det kommunistiske regime.

   Nu er den kommunistiske besættelse af Rusland ovre, men militært er situationen uforandret – i flad NATO ikke pønser på et “præventivt angreb” mod Rusland, sådan som visse kræfter i Washington gerne så med Iran.

   • anders sørensen siger:

    “Men som vi så under Den Kolde Krig med Willy Brandts Ostpolitik, så kan der meget vel komme et tysk mætningspunkt omkring hvor langt man vil gå for at tækkes amerikanske interesser.” og polske interesser, især når det går udover tyskernes egne..
    USA har jo været så venlige overfor, at flytte eventuelle krigshandlinger længere østpå.
    Endelig har ingen af os, nævnt de orthodokse kræfter i EU, Bulgarien, Grækenland og Cypern. Her er lidt fra Cypern.
    http://voiceofrussia.com/news/2014_03_28/Cypriot-MPs-demand-govy-not-to-join-any-sanctions-against-Russia-1342/

    • anders sørensen siger:

     Her er en god “nyhed”,(2.4.14), google oversættelse fra kp.ru.
     “U.S. lawmakers also approved sanctions (which Obama announced earlier) against Russia “for the actions of Ukraine and Crimea.” Prepares sanctions and the European Union. Meanwhile, some European countries have sided with Russia. Thus, the Greek Foreign Ministry said that the sanctions will expose the entire Greek tourism.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s