“… en tysk-russisk magtdeling …”

I en kommentar her på RR, mente min gamle studiekammerat Anders Sørensen, at se en form for tysk-russisk alliance i horisonten. Vi synes at have en vaskeægte politisk seer i vor midte:

Særligt amerikanske kommentatorer udlægger den tyske ruslandspolitik som led i en ny form for kynisk hyperrealisme, der er villig til at afstå fra at skabe unødig konflikt med Putin, hvis det tjener Berlins egne interesser. Ifølge en analyse i det amerikanske udenrigspolitiske tidsskrift Foreign Affairs er udviklingen i Ukraine et tegn på, at den klassiske deling af magten i Europa mellem Frankrig og Tyskland fremover vil blive afløst af en tysk-russisk magtdeling med overlappende interessesfærer.

Ovenstående citat har jeg planket fra en nylig artikel i kulturmarxistiske Information. I dagens udgave af kulturradikale Politiken er der et relativt fair portræt af skandinaviske etno-nationalister og deres berøringsflade til ligesindede i Grækenland og Ukraine.

Ukrainsk etno-nationalist på Maidan-pladsen.

 ***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antikommunisme, Rusland. Bogmærk permalinket.

4 svar til “… en tysk-russisk magtdeling …”

 1. anders sørensen siger:

  Først og fremmest, tak for de pæne ord. Af indlysende grunde, har jeg også fulgt krisen I Ukraine tæt.
  Jeg kender naturligvis ikke Merkel eller andre ledende politikeres personlige tanker.
  Den spændende artikel fra Information,, nævner to væsentlige aspekter.
  1) Hvad der styre tysk udenrigspolitik I forhold til Rusland, dialog og samhandel.
  2) At Merkel bade kan tale med Putin og med USA.
  Men artiklen glemmer også en masse, som, jeg tror, også styre tysk udenrigspolitik.
  Personligt, tror jeg ikke, at Merkel ser Putin, som den barbar, som især USA fremstiller ham som.
  Jeg vil tro, at Merkel, er personligt chokeret over USA aggressive og “Skrupelløse” fremfærd (samarbejde med Right Sector om at gennemføre et kup, samt vedholdende rygter I russiske medier om, at “Blackwater” er tilstede I Ukraine). For ikke at nævne nedskydningen på Maidan I feb. Det hele foregår I et europæisk land, givetvis det dårligst fungerende, men det er dog ikke mellemøsten.
  Et helt andet aspekt, som mig bekendt ikke er blevet berørt af de vestlige medier, er dels Polens involvering I konflikten, samt at det selvbevidste land, vil stå som en af sejrherrene, når konflikten er over. Det bliver et selvbevidst, og med USA I ryggen,, uregeligt Polen.
  Mao. USA har fået for stor magt I Europa, og det på bekostning af Tyskland og Rusland.

 2. anders sørensen siger:

  Jeg håber, at fremtiden vil afdække den polske indblanding, for iflg. den tidligere ukrainske sikkerheds chef, der nu er sanktioneret af USA og EU, så har de en stor finger med I spillet.
  Personligt undrer det mig ikke, for polakkerne er meget russofobe, og af den grund også en af USA nære allierede.

 3. anders sørensen siger:

  Jeg husker stadigvæk, dine meget pæne ord. Hvorledes ser det ud her knap ét år efter.
  Jeg erindre, at jeg forudsagde at det ville blive krig i øst-Ukraine i et svar her på RR, d. 28.feb.
  Det kom så ca. 1½ månede efter. Ingen i Vesten havde forudset det.
  Igår var vi i Rusland vidne til et fransk-tysk knæfald, hvor Putin, Merkel og Hollande talte ca. 5 timer alene!! De havde end ikke deres nærmeste medarbejdere i nærheden og ej heller translatører. Helt unikt. Ingen kender det nøjagtige udfald af den lange samtale, men det har gjort NATO(USA) og USAs neocon rasende. http://www.reuters.com/article/2015/02/07/us-ukraine-crisis-idUSKBN0LB0IA20150207.
  Årsagen til det fransk-tyske knæfald er dels USAs trusler om våbenleverancer til Ukraine – en dumhed af rang, dels militært(Ukraine er spækket med våben) og dels diplomatisk, for USA burde have vidst, at man ikke kunne presse EU til at støtte et sådant foreslag, og dels ville det give Rusland en grund til at levere våben til Novorossiya.
  Det skyldes også, at Nordfronten(Debalvshevolommen) stod overfor endligt at blive lukket, med op til 8.000 ukrainske soldater visse død. Et nederlag der ville få hele nordfronten til at bryde sammen og en novorussisk fremrykning mod Sloviansk og Kharkov. Ingen vestlige analytikere forudså Novorossiyas vinteroffensiv og ej heller at den kom mod Nord. Det var Novorossiyas første offensiv. Det var åbentlyst, at den måtte komme om vinteren, mod en dårligt udrustet Kievhær(beklædningsmæssigt), det var også åbentlyst at den måtte komme mod Debalvshevolommen http://ic.pics.livejournal.com/kot_ivanov/71733898/39312/39312_original.jpg
  Et kollaps af nordfronten ville have medført et kup mod Poroschenko fra Right Sector. Yarosh taler om at der skal laves en parallel generalstab, der har de frivillige batallioner under sig.
  Right Sector har fornyligt lavet den 13.reservebatallion der er stationeret i Kiev. Den 13.!!!
  Utilfredsheden med Poroschenko og hans generalstab har ligesiden Iloviask været stor blandt de frivillige batallioner. Poroschenko blev reddet på målstregen af Hollande og Merkel, ihvertfald for en stund. For Novorossiya fortsætter deres offensiv.
  Imorgen, 8.2.2015, får Poroschenko at vide, hvorledes Merkels, Hollandes og Putins fredsplan ser ud. Poroschenko bliver nødtil at takke nej, for det har USA og Kolomoysky/right sector besluttet.
  Men EU synes at være igang med at ryste det amerikanske åg af sig. Skal de finde en løsning, så er det uden USA. EU og Rusland rykker tættere på hinanden.¨
  Du plejer at skrive, skal Europa bestå, så skal EU forgå. Jeg mener, at det er mere korrekt at hævde, at skal Europa bestå, så skal USA ud. Det ser ud til at ske nu.
  Det er ligegyldigt, hvad diverse samarbejder hedder og mener, for når det kommer til stykket, så handler det om nationerne. Det så vi igår.
  Nutiden og fremtidens politik i Europa handler ikke om at være venstre el. højrefløj. Den handler om at være Atlantist el Euratist, for at bruge Dugins termer.
  Europas befolkninger kan takke Strehlkov og Donbass´minearbejdere for befrielsen af Europa.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s