Gamle dyder vinder indpas

En norsk forsker mener at kunne påvise, at det er “de dumme, der røg hash“. Sådan ser det måske ud i Norge, men ikke i New Zealand. Her har en meget stor undersøgelse slået fast, at hashrygning gør dig dum:

Undersøgelsen viser, at unge, der starter med at ryge hash før, de er fyldt 18 år og fortsætter med hashrygningen i flere år, har en lavere intelligenskvotient – altså IQ.

I gennemsnit scorer hashrygerne otte point lavere på IQ-skalaen, men jo større hashforbrug, desto lavere IQ. Tallene er iøvrigt renset for andre faktorer som forbrug af alkohol tobak og andre stoffer såvel som uddannelsesniveau. Ifølge forskerne kan over 20 års forbrug give voldsomme følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer.

Hashmisbruget blandt unge i dagens Danmark er nu så massivt, at det eftertrykkeligt kan mærkes på uddannelsesinstitutionerne, viser en tredje undersøgelse:

Op mod ti procent af danske unge ryger så meget hash, at det skader deres uddannelse, og ungdomsvejledere vurderer, at hashrygning er en medvirkende eller direkte årsag i omkring halvdelen af de tilfælde, hvor en elev falder fra eller bliver smidt ud.

Danmark har også en skamfuld rekord som det land i Europa, hvor børn og unge drikker mest.

Men der er håb forude. Således har en undersøgelse vist, at børn fra hjem med klare alkoholregler, drikker betydeligt mindre end deres jævnaldrende. En anden undersøgelse viser, at børn fra “autoritative” hjem, skejer mindst ud:

En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, viser nemlig, at teenagere i såkaldte autoritative familier, hvor forældrene er ret restriktive, men tætte på deres børns hverdagsliv, sjældnere skejer ud.

Det vil sige, at de sjældnere havner i problemer med pjækkeri, alkohol, hash og vold sammenlignet med teenagere fra andre familietyper.

Forskningen bekræfter altså det, som alle mennesker af god karakter altid har vidst: børn skal have en fast, men kærlig hånd. De skal være under den så forkætrede “sociale kontrol” af gode og forstandige forældre. Velopdragne børn er trygge børn.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Familien. Bogmærk permalinket.

Et svar til Gamle dyder vinder indpas

  1. anders sørensen siger:

    Desværre er der mørke og magtfulde krafter der forsøger at undergrave den gode opdragelse,
    http://voiceofrussia.com/us/2014_04_05/Soros-and-other-Billionaires-Fund-Pro-Pot-Movement-5969/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s