Gyldent Daggry ryster græsk regering

Som jeg tidligere har beskrevet, så synes Gyldent Daggrys Ilias Kasidiaris at have overtaget tøjlerne, mens partileder Nikolaos Michaloliakos sidder spærret inde af sin politiske modstander, den konservative premierminister Antonis Samaras.

Ja, sådan lyder den officielle forklaring på indespærringen af Michaloliakos selvfølgelig ikke. Man har sigtet ham for at lede en “kriminel organisation”. Men for nylig gjorde Ilias Kasidiaris et træk der beviser, at uanset hvad Nikolaos Michaloliakos må have gjort eller ej, så er forfølgelsen af ham politisk motiveret.

Kasidiaris mødtes i hemmelighed med premierminister Antonis Samaras’ højre hånd, kabinetssekretær Takis Baltakos, og fik denne til at tale frit fra leveren – og det vel at mærke for skjult kamera:

I samtalen vedgår Takis Baltakos, at hans premierminister satte aktionen mod Gyldent Daggry i gang, fordi han blev bange for partiets fine meningsmålinger. I samtalen kommer det også frem, hvordan adskillige ministre direkte har lagt pres på den kvindelige undersøgelsesdommer til at anholde stadig flere af Gyldent Daggrys parlamentsmedlemmer, alt sammen med premierminister Samaras vidende.

Her for nogle dage siden smed Ilias Kasidiaris videooptagelserne af hans samtale med kabinetssekretær Takis Baltakos på Youtube. Den nu fyrede Baltakos har undskyldt sig med, at han bare sagde hvad Gyldent Daggry ville høre. Men Baltakos har ikke bestridt, at han talte sandt under sin samtale med Kasidiaris.

Sagen har skabt en storm af forargelse i Grækenland, hvor landet næststørste parti, det ekstreme venstrefløjsparti SYRIZA, har krævet Antonis Samaras’ afgang. Der er EU- og lokalvalg i Grækenland om knap to måneder. Fra EU, der hævder at kæmpe for retsstaten, har der ingen kritik lydt af den græske regerings grove brud på retsstatens grundprincip om magtens tredeling

Ilias Kasidiaris stiller op til posten som Athens borgmester. Han står til 15% af stemmerne og har med sit seneste træk vist, at han bestemt ikke skal undervurderes. Trods forfølgelsen af partiet, så står Gyldent Daggry stadig til at blive Grækenlands tredjestørste parti.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Grækenland. Bogmærk permalinket.

3 svar til Gyldent Daggry ryster græsk regering

 1. anders sørensen siger:

  Er det blevet dækket af danske medier endsige andre vestlige medier?

  • Martin Kasler siger:

   Jeg så historien i et britisk medie. Men nej, den har mildest talt ikke været synderligt eksponeret her bag NATO’s linjer.

 2. anders sørensen siger:

  Tak fordi du bringer historien. Det bekræfter din egen tese, om at EU er I gang med at udvikle sig til et diktatur. Liberal totalitarisme, er måske et dækkende navn for denne Nye styreform?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s