NGO-vælde i defensiven

Jeg har tidlige omtalt, hvordan den magtfulde NGO Greenpeace har opgivet at operere i Rusland. For nylig vandt Rusland endnu et lille slag i kampen mod NGO-vældet.

En række NGO’ere har det sidste års tid forsøgt at få den russiske forfatningsdomstol til at slå en ny lov ned, der påbyder udenlandsk finansierede, politiske NGO’ere at registrere sig som udenlandske agenter. Men loven, der sidste år blev vedtaget med overvældende flertal i Dumaen, er ikke forfatningsstridig, fastslog domstolen.

I forbindelse med sin kendelse, så fastlog den russiske forfatningsdomstol, at “NGOs activities must be considered as political if they are aimed at influencing the policies of the state, including the forming of public opinion for this purpose“.

Som en konsekvens af dommen, har ‘The Memorial Anti-Discrimination Center’ i Skt. Petersborg, der vistnok er en facade for amerikanske Human Right Watch, opgivet ævred og flere NGO’ere følger formodentligt trop. Det gælder f.eks. ‘Center for Social Policy and Gender Studies’, ‘Coming Out’ og ‘”Women of the Don’ – typiske navne på feministiske og homofile pressionsgrupper.

Jeg håber og tror, at når man i Rusland har fået bugt med disse småfisk, at man så går efter NGO-vældets mastodonter – George Soros Foundation, Human Right Watch, World Jewish Congress, Amnesty International m.fl.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland. Bogmærk permalinket.

3 svar til NGO-vælde i defensiven

  1. anders sørensen siger:

    Jeg tror, at vi er så langt, “takket være” krisen I Ukraine, at den russiske befolkning er villig til at ofre deres nuvundne velstand, hvis de kan blive fri for vestlig indflydelse.

  2. anders sørensen siger:

    Hvor farlige disse NGO´er, fortæller V.Nuland selvom I følgende tale. http://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s