Opsang til kirken

Jeg har tidligere refereret den romersk-katolske samfundsdebattør Iben Tranholm for gode reaktionære holdninger til Vladimir Putin og fosterdrab. Her for et par dage siden gik den smukke teolog i Kristeligt Dagblad i kødet på sin kirke for på afgørende vis at svigte evangeliet.

Iben Tranholm skriver bl.a.:

Spørgsmålet er også, om kirken ikke er begyndt at bruge kærlighedsargumentet, fordi den ikke tør konfrontere moderne kultur med modargumenter og derfor vælger barmhjertigheden som en måde at undgå konflikter på. Kirken er grundet på kærlighed, men i lige så høj grad på sandhed. Det kan blive en farlig og fatal leg, hvis de to størrelser skilles ad…

Man tror på, at med dialog og tolerance over for modparten vil den kristne kultur overleve, alt imens antikristne kræfter tager mere og mere over og gør det af med kristendommen…

Kirkens krisestrategi bør i stedet være at holde op med at være fokusere på, hvad man tror, det sekulære samfund gerne vil høre, og hvordan man kan præsentere kristne værdier mest spiseligt. I stedet bør man styrke sin egen tro. Kirkens historie viser, at kirken faktisk er vokset allermest i modgang, hvis bare trosstyrken – selv hos en lille flok mennesker – er stor og stærk. Det vidner martyrerne i antikkens Rom om.

Iben Tranholms betragtninger gælder helt indlysende ikke kun for den romersk-katolske kirke, men for enhvert medlem af den kristne menighed, uanset denomination. Herhjemme står så forfærdeligt til, at ifølge en læser har man på (D)DR’s program 1 for nyligt kunne høre ting såsom “Det er en god ting, at kirken mister magt…”, “..prestigefaldet er godt…”, “.. ~ mænd afstår fra teologistudiet fordi karrieremulighederne er begrænsede…”, “.. vi er tilbage i ‘urkirken’ som startede i … et madfællesskab…”

Selv hører jeg aldrig (D)DR (og da slet ikke P1), men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at programmet – der hedder Religionsrapport – er loyalt citeret. Tror kirken virkeligt, at den kan bekæmpe sådanne knejsende ateister med kærlighed? Forhærdede syndere, der hånligt kalder den “et madfællesskab”?!

Nej, hvis tiden er inde til noget som helst, så er den inde til hensynsløs intolerance overfor gudsbespottere og andet ateistisk rakkerpak.

In hoc signo vinces.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Iben Thranholm, Tro. Bogmærk permalinket.

Et svar til Opsang til kirken

  1. Peter Jakobsen siger:

    Jeg synes, at Tranholm rammer lige på sømmet her. 10/10

    Den antikristne propagandas mesterværk er at have formået at indgyde mange kristne med en slags dårlig samvittighed, mindreværd eller næsten skam på vegne af deres tros læresætninger og historie. Der er ikke den dårligdom eller fejl, som man ikke har skudt kirken i skoene. Ofte kan man endda se en næsten masochistisk selvkritik og mangel på selvrespekt blandt kristne, hvor det kan virke som om man vil neutralisere angreb fra andre ved at komme dem i forkøbet eller ikke tage sit eget seriøst. Mange kristne, ofte uvidende om egen tro og historie, har internaliseret den kritik, som er blevet rettet imod den gennem århundrederne, og støtter den måske endda.
    Marxister, feminister, filosoffer, ateister, internationalister, forkæmpere for seksuelle minoriteter og andre religioner har alt for længe fået lov til uimodsagt at opregne synder og dømme løs i forhold til kristendommen. Der er klart brug for, at vi kristne i almindelighed bliver mere selvbevidste omkring vores religion og har modet til at stå inde for vores eget. Vi bør tage til orde for at forsvare kristendommen og ikke mindst sandheden. Man kan jo starte med at stille kritikerne selv til regnskab og afkræve dem svar; hvilke fantastiske resultater har de selv opnået? Hvorfor skal vi høre på dem?
    Selv hvor kritikken har været berettiget, står én ting helt klart efter så mange århundreders kristen tradition og virke, lyset vinder ud over skyggerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s