‘Comrade Delta’: Voldtægt på venstrefløjen

Her i weekenden kunne man i formiddagsavisen BT læse, hvordan de danske kommunister i Enhedslisten skal være rystede over en voldtægtssag i det britiske kommunistparti Socialist Worker Party (SWP). BT skriver bl.a.:

Den engelske sag har rystet Enhedslisten, fordi SWP har tætte bånd til fraktionen Internationale Socialister, der fungerer som et parti i partiet i Enhedslisten og er under anklage for at være styret fra London.

Læs om SWP i afsnittet Trotskisme, IS og Henrik Christensen under Søllerødgadesagen.

Om voldtægtssagen i SWP anfører BT videre:

 I 2008 blev et kvindeligt medlem af partiet angiveligt voldtaget og seksuelt misbrugt af et medlem af SWP’s øverste ledelse. Hans navn hemmeligholdes og omtales kun som Kammerat Delta. I stedet for at gå til politiet blev hun overtalt til at bringe sagen for en intern domstol…

‘Comrade Delta’ er ifølge britiske feminister identisk med SWP’s mangeårige generalsekretær Martin Smith, der i offentligheden nok mest er kendt fra SWP’s voldelige frontorganisation United Against Fascism (UAF).

Voldsdømte Martin Smith har aldrig benægtet, at han er identisk med voldtægtsforbryderen ‘Comrade Delta’.

Om Martin Smith kan The Telegraph fortælle:

In 2010 UAF’s then national officer, Martin Smith, was given a 12-month community order after being convicted of assaulting a police officer on a demonstration. He remained in his post, insisting his conviction was an “outrageous attack on the right to protest against fascists”.

Efter afsløringen sidste år af hans voldtægt af et purungt partimedlem, forlod Martin Smith diskret SWP. I skrivende stund er den 51-årige Smith nu phd-studerende ved Liverpools universitets ‘Social Work, Youth and Justice Department’, som ledes af det prominente SWP-medlem Michael Lavalette.

Men Martin Smith er ikke den eneste seksualforbryder, som SWP dækker over. BT fortsætter:

Som om sagen mod Kammerat Delta ikke var slem nok, har SWP måtte forsvare sig mod endnu en voldtægtsanklage. En kvinde har fortalt The Guardian at hun også blev udsat for verbale krænkelser af partidomstolen…

Hun meldte sig ud af parti, men blev kraftigt advaret mod at tale om sagen.

– De sagde, at hvis du går rundt og kalder ham voldtægtsmand, får du problemer. Hvis du sladrer til nogen, får du problemer. De uddybede ikke, hvad de mente med det. Det er ikke den slags typer man ønsker at være uvenner med, siger hun til The Guardian.

Faktisk er omfanget af voldtægter i SWP langt værre end hvad BT fortæller. Da sagen sidste år rullede i britisk presse, afslørede en skotsk feminist og SWP-medlem, at det i virkeligheden drejer sig om mindst ni voldtægter.

Ifølge Enhedslistens hovedbestyrelsesmedlem Jeanne Toxværd, så kan forholdene i det danske kommunistparti meget vel være lige så slemme som i SWP. Fra BT:

Er folk blevet krænket og det, der er værre, i Enhedslisten?
Ja.
Mener du det?
Ja, men jeg vil ikke gå i detaljer, siger Jeanne Toxværd.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Antifascisme, Enhedslisten, Socialisme. Bogmærk permalinket.

2 svar til ‘Comrade Delta’: Voldtægt på venstrefløjen

 1. Altid Danmark siger:

  Hmm .. Er jeg den eneste der tænker .. ULÆKKERT .. Hvem fanden kan overhovet få den op og stå, ved synet af de grimme kællinger i EL .. ?

  Og så aligevel, bliver jeg ikke så forbavset over det .. Når man ser på hvilke typer der normalt begår voldtækt mod kvinder .. Små og usle mænd .. Med en selvforståelse og rygrad som en Regnorm.

  Så alle I grimme kvinder .. Skulle I gå med en tåblig drøm om et åndeligt voldtækt af dit land (Politisk) og også af din egen person .. Så prøv da Enhedslisten .. De klarer det hele i en ruf.

  ALTID DANMARK

 2. Hans Und siger:

  Ganske påfaldende og meget sigende, at kommunisterne ikke går ind og bakker de kvindelige medlemmer op som har været udsat for overgreb fra mandelige medlemmer. Og lige så påfaldende og sigende at MSM ikke dækker det.

  Sådan går det når man tilslutter sig en erstatnings religion og underkaster sig sektens guru. I dette tilfælde er det vel Frank Aaen, der er Føreren/guruen af foretagnet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s