Det lysner i Øst

I går blev der i Kasakhstans hovedstad Astana underskrevet en historisk aftale. Fra den første januar 2015 træder den Eurasiske Økonomiske Union (EEU) i kraft. Unionen består i skrivende stund af Rusland, Kasakhstan og Hviderusland, der tilsammen omfatter ca. 15% af Jordens landareal. Ruslands præsident Vladimir Putin udtalte i går bl.a.:

Today we have created a powerful and attractive center of economic development, a large regional market that brings together more than 170 people. Our union has huge reserves of natural resources, including energy, which accounts for one fifth of the world’s gas reserves and 15 percent of oil reserves.

Om EEU udtalte Hvideruslands præsident Alexander Lukashenko ved samme lejlighed, at “the Economic Union will be the foundation for the future of political, military, and humanitarian unity,”

Det forventes, at Kirgisistan inden udgangen af 2014 tilslutter sig EEU, samt at Armenien og Tadsjikistan vil følge efter. Indtil videre har Ukraine vendt sig mod EU, mens oliestaten Aserbajdsjan foreløbigt ikke har valgt side mellem liberalmagterne i vest og den nye union i øst..

Det er ikke en uge siden, at Rusland og Kina indgik måske historiens største energiaftale, da Kina til en pris af 400 milliarder dollars sikrede sig naturgas til de næste 30 år hos det russiske energiselskab Gazprom.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Rusland, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

6 svar til Det lysner i Øst

 1. anders sørensen siger:

  “Indtil videre har Ukraine vendt sig mod EU,…”, Poroshenko vil endnu ikke underskrive associeringsaftalen, den skal lige have et gennemsyn igen. Mit eget gæt er, at mange af oligarkerne efterhånden har store økonomiske problemer, grundet den manglende handel med Rusland og den faldende ukrainske valuta UAH. Mange ukrainske oligarker har optaget “billige” udenlandske lån, og nu skal de pludselig betale 50 pct. mere, målt i UAH, inkl. Poroshenko selv. Så før eller siden må de finde overens med Moskva.
  Sikkert synes det dog, at visumpligten for ukrainere ophæves den 1.1.2015. Jeg gætter på at indenfor få år er 10 mill. ukrainere i EU.

  • anders sørensen siger:

   “Indtil videre har Ukraine vendt sig mod EU,…”, det gør de vidst så alligevel, Mon ikke den amerikanske Anti-krist har en finger med i spillet, og fortalt Poroschenko, at har man valgt djævlen, så er man i hans vold. http://rt.com/business/163648-ukraine-ready-immediately-trade-deal/. Så nu skal I til at spise Roshen chokolade i EU. Iøvrigt er Litauen, Polen og Ukraine igang med at lave en fælles bataljon. Det Polsk-Litauiske dobbeltrige??

   • Morten Borup siger:

    Russerne bør nok dæmpe deres anti-fascisme, hvis de skal tages seriøst af vestlige nationalister. Fascisme-kortet er blevet spillet for mange gange, til at det kan tages seriøst herovre. Hvis Rusland skal tages alvorligt som sædelighedens og den sunde kultur’s forkæmper, skal det ikke forfalde til liberaldekadencens retoriske akrobatik.

    http://jyllands-posten.dk/international/ECE6789386/putins-sendebud-til-finland-vil-i-vaere-med-til-at-starte-tredje-verdenskrig/

    • anders sørensen siger:

     Morten, du stiller et 64.000 kr´s spørgsmål, indirekte. Hvorledes skal man som kristen og/eller etnocentrist forholde sig til den russiske antifascisme. Vi kan hurtigt blive enige om, at den europæiske antifascisme er en fjende for kristne og etnocentrister.
     Jeg vil starte et helt andet sted. Hvorfor er semitismen så stærk en sammenhængskraft?
     Bl.a. fordi den postulere, at jøderne er, har været og altid vil være forfulgte. Om postulatet er rigtigt, er en anden diskussion.
     Russerne har en stærk nationalfølelse, og den bygger også på, at de føler sig forfulgte,, isærdeleshed af en “røverkapitalisme”, der pt. er repræsenteret af USA, men tidligere af England og endnu tidligere af Hansa-forbundet. “Røverkapitalismen” rotter sig sammen med russofobe kræfter, det være sig polakkere, nazister eller ukrainske nationalister. Igen, om russernes opfattelse af historiens gang er rigtig, er en anden diskussion.
     Hvor den europæiske og amerikanske variant af antifascismen bekæmper kristendom og etnocentrisme, så kæmper den nuværende russiske variant for etnocentrismen og kulturen, herunder kristendommen. Den nuværende russiske antifascisme ser liberalismen som en fjende, der gør hvad den kan for at ødelægge det russiske folk, deres tro og udplyndre den russiske jord. Den russiske antifascisme er etnocentrisk, den europæiske antifascisme er anti-etnocentrisk.
     Så rent faktisk burde Danskernes Parti støtte Donbass-seperatisterne, end Svoboda, der jo både samarbejder med de ukrainske oligarker og vestlige liberale regeringer
     Jeg håber, at du fik læst det oprindelige inteview med Markov, der er mange gode oplysninger. Videre burde du måske læse denne artikel, http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.currentconcerns.ch%2Findex.php%3Fid%3D1137&h=0AQEaeCEE

 2. jens siger:

  Endnu en gang gode nyheder derovre fra.
  Skriv endelig flere

 3. anders sørensen siger:

  Ang. EU associeringsaftalen, så er den nu udskudt til 31.12.2015. Det giver den Kievregimet et figneblad, for de kan så hævde, at aftalen nu bare er udskudt til 2015, og det er det jo snart.
  Enhver “ansvarlig” ukrainsk politiker ved, at aftalen vil være et dødsstød for det ukrainske erhversliv. .Det har Kievregimet nu også opdaget. Når aftalen igen skal forhandles henover 2015, vil den igen enten blive udskudt eller udvandet så meget, at den ingen betydning har.Det tegner i den grad lyst i øst, og om ikke så lang tid ser vi et samarbejde mellem Kievregimet og Rusland. http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7021438/eu-og-ukraine-udsaetter-frihandelsaftale/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s