Del og hersk (media-krati)

I got no friends ‘cause they read the papers
They can’t be seen with me.
Alice Cooper No More Mr. Nice Guy

I går kunne MSM meddele, at såvel Dansk Folkeparti som De Sande Finner er hoppet af fra Nigel Farages euro-gruppe til fordel for David Camerons konservative gruppe. Tidligere mistede Nigel Farage Italiens Lega Nord til Marine Le Pens gruppe.

Dermed står Farage i alvorlig bekneb for at danne en formel parlamentsgruppe, der skal bestå af mindst 25 repræsentanter fra 7 forskellige lande. Hans gruppe består i skrivende stund af UKIP, SGP fra Holland og TT fra Litauen.

I en leder på UKIPdaily spås det, at SGP meget vel også kan hoppe af til David Cameron, ligesom det påpeges, at TT tidligere har været i forbund med Front National. Sverigesdemokraterne har tidligere bejlet til UKIP, men blev afvist. Til gengæld har svenskerne afvist ethvert samarbejde med Le Pen. Det samme har UKIP.

På sin side har Marine Le Pen afvist at danne gruppe med Tysklands NPD, Jobbik fra Ungarn og Grækenlands Gyldent Daggry. I skrivende stund består hendes gruppe af Front National, Geert Wilders’ PPV, Lega Nord, østrigske FPÖ og Vlams Belang fra Belgien.

Kan hun vinde TT-partiet fra Litauen over til sig, synes Nigel Farage at stå med slipset i postkassen. Enten står han uden gruppe eller også finder han sammen med Front National, således som Geert Wilders spåede før valget.

Men hvorfor al dette barnlige hurlumhej om, hvem man ikke vil lege med? I lederen på UKIPdaily begrunder man Dansk Folkepartis afhopning med, at

… the anti Islamists know that if they want to show more voters they are credible and can be trusted as the leading party in a government, then it is best to ally with parties that have no connections to those vehemently opposed to Zionism, as well as not being against the EU as a whole, but to call for reforms.

Det er altså af hensyn til den offentlige mening, at de forskellige højrepartier skyr hinanden. Men hvem danner den offentlige mening? Ja, der gør massemedierne selvfølgelig. De bestemmer hvem, der må komme til orde, og ikke mindst hvordan de må komme til orde.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i EU. Bogmærk permalinket.

8 svar til Del og hersk (media-krati)

 1. anonym siger:

  detalje:

  PPV = PVV

  Vlams Belang = Vlaams Belang

 2. anders sørensen siger:

  Du har naturligvis ret, men betyder det så meget? Vi ser tilsyneladende almindelige mennesker stemme på disse partier, på trods af massemedierne og eliten. Måske er det noget af det positive ved internettet, at massemediernes rolle er blevet mindre. Endvidere er det stadigvæk de nationale parlamenter der i sidste ende afgører om den enkelte nation skal være medlem af EU eller ej. UKip har bidt sig fast i national politik, iflg. meningsmålinger, og med det engelsk valgsystem, kan Nigel Farage blive ny premierminister, eller være i koalition med Cameron. Cameron er vist igang med at lide et nederlag i EU, og det er vist ikke så dårligt, for så bliver han simpelthen nød til at trække England ud. http://www.spiegel.de/international/europe/cameron-risks-losing-merkel-as-ally-in-eu-feud-a-973389.htmlSå får briterne deres folkeafstemning. Vi ser det samme i Danmark, DF kan få enorm indflydelse på den kommende regering, om DF bruger deres nyvundne status rigtigt, er så en anden sag.

 3. Morten Borup siger:

  Tihi. I ECR sidder også Anna Rosbach, som “af fuldstændigt uforståelige årsager” (Messerschmidt) hoppede ud af DF’s gruppe og blev løsgænger. Hvor uforståeligt er det så nu, hvor DF er kommet med i samme gruppe?

  Det er eet stort cirkus, hvor DF spiller andenviolin. Gad vide hvad de mange forhåbningsfulde vælgere vil sige til det?

 4. Morten Borup siger:

  Så lykkedes det omsider UKIP at finde medlemmer nok til sin gruppe, EFD. (Jeg kan ikke huske, hvad bogstaverne står for, og jeg er inderligt ligeglad.) Det er de ellers i første omgang sortlistede Sverigedemokrater, som blev hevet ind i sidste øjeblik, så parlamentsgruppen kunne opfylde minimumskravene. Sverigedemokraterne blev ellers til at begynde med erklæret uønskede af både Dansk Folkeparti og UKIP, fordi de ikke på forhånd havde afvist at deltage i Le Pen og Wilder’s “antisemitiske” gruppe.

  Der hersker ingen tvivl om, at Farage har accepteret SD, fordi det gik op for ham, at han alligevel ikke ville kunne samle medlemmer nok til sin gruppe, og SD er for sin part lykkelig, fordi det alligevel ikke kommer til at stå fuldstændigt isoleret i parlamentet og derfor kan give sine vælgere en illusion om, at det har fået indflydelse. Det er ren win/win.

  Det er det dog ikke for europæerne. Det er lykkedes valgets EU-kritiske mastodonter at opstille så stort et klovnecirkus overfor hinanden, at ingen af dem alligevel har en chance for at få nogensomhelst indflydelse. De skal blive husket for, at de gennem deres latterlige gøren og laden selv ødelagde enhver mulighed for at få dannet en stærk, nationalsindet blok i det europæiske parlament. I dette spil skal Dansk Folkeparti nævnes som som den helt store splidmager.

   • Martin Kasler siger:

    Det helt groteske er, at Farage kun lige fik det fornødne antal EU-stater med i sin gruppe, fordi et nyvalgt parlamentsmedlem for Front National kort efter valget meldte sig ud af partiet og som løsgænger sluttede sig til EFD.

    I skrivende stund mangler Le Pen repræsentanter for blot en EU-stat for at have sin gruppe på plads. Da hun på forhånd har sagt nej til Jobbik, NPD og GD, så tror jeg ikke det lykkedes for hende inden på tirsdag, som vistnok er skæringsdatoen.

    • Morten Borup siger:

     Ja, der blev fra alle sider brugt meget energi på at tage afstand fra hinanden.

     Det mest besynderlige er efter min mening, at de alle begyndte på deres fikkumdik, mens meningsmålingerne allerede var i top. Ingen af parterne ville kunne miste stemmer på at sige, at de ville vente med at konstituere sig i parlamentet, til stemmerne var i hus. Og jeg tvivler stærkt på, at nogen dansk vælger ville genoverveje sin stemme, hvis der havde været udsigt til en koalition mellem valgets 3 sikre vindere (DF, FN og UKIP). Tværtimod!

     Ikke desto mindre besluttede DF sig for, fuldstændigt uprovokeret, at smide malurt i bægeret og tvinge valgets EU-kritiske mastodonter til at tage afstand fra hinanden.

     Jeg er ked af det, men Danmark gjorde det med DF’s vilje fuldstændigt umuligt at opstille et kompetent modsvar til den herskende EU-elite.

 5. Århus siger:

  Hej Martin

  Jeg læste lige på en fransk side via google translate, at Jean Marie Le Pen har udtalt, at gruppen skulle være klar imorgen. Har dog ikke kunne finde noget om det andre steder. Så om et par dage så ved vi alle sammen om den bliver til noget eller ikke bliver til noget. Go søndag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s