Fiasko for luksus-aktivister

Ifølge et Ritzau-telegram, så har den såkaldte miljøorganisation Greenpeace tabt 28,3 millioner danske kroner på valutaspekulation. Med et årligt budget på mere end en halv milliard kroner, synes den velsmurte lobbyorganisation dog ikke at lide nævneværdig last af tabet.

Greenpeace opgav for nyligt at operere i Rusland, for i stedet at satse på aktioner i venligtsindede lande som Norge. De professionelle aktivisters seneste påfund er at ville hindre olieboring i arktisk farvand. Det får Greenpeace selvfølgelig ikke held med. Heller ikke i Norge, hvor den pengestærke organisation just har tabt en appelsag til olieselskabet Statoil.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Greenpeace, Rusland og tagget . Bogmærk permalinket.

5 svar til Fiasko for luksus-aktivister

 1. Morten Borup siger:

  Det er underligt, at Greenpeace har opgivet Rusland. Ingen kunne have fortænkt Putin i at straffe de Greenpeace-aktivister, der sidst borede en boreplatform, for indbrud til søs (pirateri) og hooliganisme. Dette ville utvivlsomt også være sket, hvis der havde været tale om russiske statsborgere, men NGO’erne fik altså lov til at gå straffri. Det lugter lidt af en aftale, som nu har ført til, at Greenpeace lader russiske besiddelser være i fred.

  I Vesten har miljøaktivister en lang tradition for at gå straffri fra åbenlyse krænkelser af privat ejendomsret og til hærværk. Men jeg havde forventet mig mere af Rusland.

  • anders sørensen siger:

   Morten selvfølgelig har du ret, i den ideelle verden burde de være straffet. Men Putin lever i den virkelige verden, som en af de få politikere. Desværre kommer retfærdigheden ikke altid til fyldest, af storpolitiske grunde.
   Det er meget muligt, at verdens bedste udenrigstjeneste har indgået forlig med Greenpeace. Det er eksempel til efterføgelse for den vestlige verden, for så kunne Greenpeace meget hurtigt lukkes. Med det rigtige pres på NGO´erne kan man få dem til at opgive kampen. Det er da gode nyheder.

   • Morten Borup siger:

    Gode nyheder for Rusland’s interesser JA! Men dårlige nyheder for retfærdigheden. Det lader til, at hvis man påberåber sig status af “aktivist”, kan man hæve sig over loven – vel at mærke hvis man er aktivist med en overlegen moral. Jeg har selv på egen krop følt, hvordan overlegent moralske aktivister får lov til at krænke selv de allermest grundlæggende frihedsrettigheder, som de står beskrevet i Grundloven.

    Nok om det. Du har jo ret!

    • anders sørensen siger:

     For at søge at lave en parallel mellem Greenpeace historien og hvad du har følt på egen krop. Hvis det som du har været udsat for, kan betegnes som terrorisme, og derfor medførte meget strenge straffe for dine overfaldsmænd. Hvad siger du så til, at staten laver en aftale med dine overfaldsmænds organisationer, om at de lader dig og dine ligesindede være i fred i al fremtid, mod at de undgår strenge straffe? Det var et tilbud jeg ville tage imod, velvidedende at det ikke er retfærdigheden der sker fyldest. Jeg ved, at det er svært, at ligestille dig med Rosneft og at det danske retsvæsen ikke kan ligestilles med det russiske. Men jeg håber, at du forstår idéen i min parallelisering.
     Hans Und. Vi gætter alle på, at der er lavet en aftale. Jeg tror, at det var klart set af Morten. Men jeg tror ikke, at den russiske stat lader sig presse, hvis de har gode kort på hånden.
     Jeg vil tro, at Greenpeace, som enhver anden “institution” ikke lader sine aktivister i “stikken”. En organisation, der lader hånt om aktivisternes vé og vel overlever ikke. Dvs. Greenpeace vil gør meget, for at få løsladt der aktivister fra lange fængselsstraffe i russiske fængsler. Isærdeleshed hvis de har andre alternativer, som aktioner mod de norske boreplatforme. Mao. skaber Vesten en lovgivning og et fængselsvæsen som i Rusland, så forsvinder den slags organisationer. Naturligvis er der stadigvæk massere af grupper tilbage, f.eks. islamiske selvmordsgrupper. Men vi bliver fri for de vestlige ngo´er der pt. har “freeride”

 2. Hans Und siger:

  Det er være end som så. Deres årsrapport kan læses her:

  http://www.greenpeace.org/international/Global/international/publications/greenpeace/2013/GPI-AnnualReport2012.pdf

  Knap 270 mil. euro i indkomst og de angiver at have 24 mil bidrag ydere. Og det virker ikke realistisk, at bidragsyderne som enkelt personer giver et beløb i den størrelses orden. Fra åbne kilder kan man f.eks finde, at Kongeriget Danmark bidrager over finansloven.

  Så der er nok nogle enkeltstående bidrag ydere, der spytter godt i kassen. Jeg gætter på, at Greenpeace har en gansk god forretning ud af, at få bidrag for at holde sig væk, og få bidrag fra at gå løs på bestemte.

  Det kunne jo være, at handlen med russerne er, at man får et bidrag for at holde sig væk og går løs på nordmændene. Eller at producenter af udsæd for ris bidrager mod, at Greenpeace går løs på konkurenterne.

  Hvad det sidste angår så hyrede Greenpeace via lokale kriminelle meget unge “aktivister” (dvs under og omkring 18 år) til at vandalisere forsøgs rismarker i Bicol på Filippinerne. Og det er et smart træk. Der er nemlig ikke tvivl om, hvad der var sket hvis det havde været “hvide” + 25 aktivister. De bevæbnede vagter på stedet havde skudt på dem. Med de lokale børn er det imidlertid ikke en mulighed for vagterne, da det vil tælle som barnemord ifald en -18 skulle blive dræbt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s