Forfald i pastelfarver?

I 1891 skrev den amerikanske historiker Brooks Adams:

The family has disintegrated. Marriage is a contract dissiluble by consent; the wife holds her own property, and women not only are emancipated from control, but tend to acquire political rights as they did in the last two centuries of Rome.

En videnskabelig rapport fastslog sidst år:

I perioden 2000-­2013 steg antallet af familier med en enlig
kvinde med børn med knap 25 % og familier med en enlig
mand med børn steg 50 %.

I dagens udgave af kulturmarxistiske Information forlyder det triumferendeat “… legetøjsfabrikanten LEGO tirsdag kunne lancere en serie af minifigurer, som forestiller kvindelige forskere med tilhørende laboratorieudstyr.”

Og videre:

LEGO er tidligere blevet skarpt kritiseret for at knytte an til traditionelle kønsforestillinger i sine produktserier og markedsføringstaktik.

Navnlig en række samlesæt med byggeklodser til piger kaldet LEGO Friends med slanke kvindelige figurer, der færdes i pastelfarvede omgivelser, herunder i en skønhedssalon og et bageri, har stået for skud.

Men kan kvinden dybest set løbe fra sin natur? Jeg ved det ikke. Jeg kan blot konstatere, at artiklens forfatter Lauren Gambino selv en slank lille sag i pastelfarver.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Familien, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til Forfald i pastelfarver?

 1. anders sørensen siger:

  Tak for en rammende og morsom artikel, omend emnet jo er alvorligt nok. Du ved det måske selv, men hvis man graver lidt længere ned i historien, bliver den kun morsommere og mere rammende. Bag idéen om det nye “Legoprodukt”, står Ellen Kooijman, som er en køn hollandsk pige. Går man ind på hendes FB-profil https://www.facebook.com/ellen.kooijman/likes, så prøver hun heller ikke at løbe fra sin natur i sin væremåde.
  Hun skal vist bare have en macho-mand, der kan forsørge hende, så hun kan bruge sin tid på sit ydre og sin ynglingssport, badminton, som i min optik er en af de få feminine sportsgrene.

  • Martin Kasler siger:

   Kroket og dressurridning mener jeg også er sportgrene, der klæder det svage køn.

   • anders sørensen siger:

    Der er bestemt sportsgrene, som viser kvindens femine sider f.eks. gymnastik og kunstskøjteløb, og så er der sportsgrene som viser kvinden fra en ualmindelig utiltalende side. I Danmark er det værste eksempel kvindehåndbold, der givetvis ikke skal fobydes, men ihvertfald ikke promoveres.og støttes.

 2. Hans Und siger:

  Vollyballs, især beach volly.

  Mon ikke Lego snart lære lektien og starter sæsonen med, at sende lidt mundgodt til feminister, islamofile, homofile og andre pressionsmafiaer sammen med lidt marketing materiale, der roser netop disse grupper?

  Herefter kan de så sætte inde på 98% markedet med naturlige ting som rumskibe med mandlige astronauter til drengene og “indret dit stjernehjem til din astronaut” til pigerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s