Kvindetræner har trukket sig

I sidste måned gik massemedierne i svime, fordi den første kvinde var blevet ansat som træner for et professionelt herrefodboldhold. På jobbets første dag trak hun sig fra stillingen. The Independent skriver bl.a.:

Helena Costa, 37, whose appointment last month made headlines around the world and was widely seen as a breakthrough for women in the sport, told a press conference at Clermont Ferrand in central France that her decision was “purely personal”….

The club’s president, Claude Michy, said he had no idea why Ms Costa had changed her mind.

She’s a woman,” he said. “They are capable of leading us to believe in certain things and then…She simply said ‘I’m going’.”

Det nu tidligere feministiske ikon har iøvrigt været træner for Qatar og Irans respektive landhold i damefodbold.

***

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Familien. Bogmærk permalinket.

Et svar til Kvindetræner har trukket sig

  1. anders sørensen siger:

    Tak for endnu en rammende og morsom historie. Den viser ihvertfald visse kvinders uberegnelige natur, som Claude Michy også antyder. Han har formentlig ret, for undersøger man Costa´s egen forklaring, så holder den ikke vand, http://www.getfootballnewsfrance.com/2014/the-reasons-behind-helena-costas-clermont-departure-revealed/.
    Der er nogle trænere, der har den magt, at de kan få fyret hvem som helst i klubben, og selv bestemme, hvem de vil have som assistenter og som arbejdsgivere. Men sådanne vilkår, som kun meget få er forundt, ville man have stillet, og muligvis fået opfyldt, under kontraktforhandlingerne.
    Michael Laudrup, har sin egen stab af assistenter, som han har arbejdet med i mange år.
    Det har også været hævdet, at muslimske spillere i klubben, har nægtet at arbejde under hende. Der er 6 spillere af arabisk herkomst på holdet, http://www.clermontfoot.com/joueurs, og kun én har erfaring (27 år), så denne “gruppe” har næppe den magt. Iøvrigt var det også noget, som man ville have fundet udaf, under kontraktforhandlingerne. Nogle spillere har den magt, at de kan få fyret og ansat trænere, Lionel Messi er et eksempel på at det sker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s